ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Ολοκληρώθηκε στις 21/7/2019 με επιτυχία το πρόγραμμα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ-Καλοκαίρι 2019 για πρώτη φορά στη Σαμοθράκη, με πλήθος αθλημάτων και δραστηριοτήτων για τα παιδία του νησιού.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με υλοποίηση από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Αναγέννηση & Πρόοδος». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Σαμοθράκης,

Για την ένταξη της Σαμοθράκης στο πρόγραμμα προηγήθηκε συνάντηση του Δημάρχου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Ιανουάριο 2018.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Καμαριώτισσας και, ειδικά για το μάθημα κολύμβησης, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Niki Beach στην Καμαριώτισσα και διήρκησε 21 μέρες από τις 1-21 Ιουλίου 2019 με τη συμμετοχή 40 μαθητών κυρίως του Δημοτικού Σχολείου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα ξιφασκίας, πινγκ-πονγκ, σκάκι, μπάντμιντον, βόλεϊ, χάντμπολ, στίβου, μπάσκετ, κολύμβησης, ρυθμικής, παραδοσιακών και σύγχρονων χορών, και να παίξουν ποικίλα αθλητικά παιχνίδια που τους παρείχε εξειδικευμένη ομάδα, αποτελούμενη από καθηγητές φυσικής αγωγής, καθηγητές κολύμβησης και σκακιστή.

 

Το πρόγραμμα επισκέφθηκε επίσης ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, ο οποίος μίλησε με τα παιδιά για θέματα αθλητισμού και προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ, ενώ συμμετείχε σε αθλητικές δραστηριότητες με τα παιδιά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σχετικά με τη συμμετοχή όλων στον αθλητισμό.

 

Το πρόγραμμα έκλεισε στις 21 Ιουλίου στην πλατεία της Καμαριώτισσας με γιορτή επίδειξη αθλημάτων ενώ είχαν προηγηθεί παιχνίδια για οικογένειες στο χώρο του σχολείου.

 

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ για την σημαντική αυτή προσφορά στην προώθηση της αθλητικής παιδείας σε πολύ μικρά νησιά.

Ο Δήμος θα ήθελε να συγχαρεί όλους τους συντελεστές της επιτυχούς διοργάνωσης και ιδιαιτέρως τα στελέχη της AMKE Αναγέννηση και Πρόοδος, την ομάδα των γυμναστών και σκακιστών που υλοποίησαν το πρόγραμμα στη Σαμοθράκη καθώς και τη Διεύθυνση του ξενοδοχείου Niki Beach για την παραχώρηση της πισίνας για τα μαθήματα κολύμβησης και να εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει η Σαμοθράκη να είναι στις επιλογές των διοργανωτών για την υλοποίηση των αθλητικών μονοπατιών και τις επόμενες περιόδους στο νησί.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο