ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

Ο Δήμος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες για τη τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τα δίκτυα ύδρευσης:
· ΑΛΩΝΙΑ
Τα δίκτυα τροφοδοσίας της δεξαμενής από τις πηγές Ασκάμνες, Άη- Γιώργη και Σωτήρος έχουν ολοσχερώς καταστραφεί. Συγχρόνως, οι καταστροφές που έχουν επέλθει στις περιοχές αυτές καθιστούν την πρόσβαση με οχήματα αδύνατη.
Η γεώτρηση της Σκλαβούνας έχει υποστεί ολική βλάβη και επιπλέον η λάσπη εμποδίζει την προσέγγιση με μηχανήματα αποκατάστασης. Παρ’ όλα αυτά έχει καταφθάσει το ειδικό συνεργείο και εργάζεται για την αποκατάσταση.
Επίσης, ανατέθηκε σε τεχνική εταιρία από την Κομοτηνή η επισκευή του δικτύου Σωτήρος – Άη-Γιώργη και ήδη η εργολαβία ετοιμάζεται να εγκατασταθεί.
Εχθές αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στην δεξαμενή υδροδότησης των Αλωνίων που βρίσκεται στη θέση Κουφόπετρο.
Έχουν αποσταλεί εμφιαλωμένα νερά στον οικισμό, για τους κατοίκους.
Βυτιοφόρο του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Σαμοθράκης θα τροφοδοτεί καθημερινά τους κατοίκους των Αλωνίων με νερό για οικιακή χρήση. Θα βρίσκεται καθημερινά, 9πμ – 11πμ, μπροστά στην εκκλησία και 11πμ – 1μμ, στο κέντρο του οικισμού.
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
Έχει καταστραφεί το δίκτυο τροφοδοσίας της ύδρευσης του Ξηροποτάμου. Δεν υπάρχει πρόσβαση στην υδρομάστευση της τοποθεσίας Μάνταλ Παναγιά. Περιμένουμε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μηχανήματα ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση.
Στο καφενείο του οικισμού έχουν αποσταλεί εμφιαλωμένα νερά για τους κατοίκους.
· ΜΑΚΡΥΛΙΕΣ
Υπάρχει αδυναμία πρόσβασης στην υδρομάστευση, η όποια έχει υποστεί μεγάλη βλάβη. Αύριο το συνεργείο αποκατάστασης, θα επιχειρεί στις Μακρυλιές ένα το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και δεν έχουμε έντονες βροχοπτώσεις. Στο τυροκομείο του Παπανικολάου έχουν αποσταλεί εμφιαλωμένα νερά για τους κατοίκους.
· ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ
Η βοηθητική γεώτρηση του οικισμού έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται ένα μέρος του οικισμού. Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα αποκατασταθεί άμεσα.

Δυστυχώς η ζημίες που έχει υποστεί το νησί είναι τεράστιες και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν επιτείνουν την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Προσπαθούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε μαζί με την Πυροσβεστική και τον Στρατό να ανταπεξέλθουμε στις παρούσες αντίξοες συνθήκες. Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για κάθε νεότερο από το site του Δήμου Σαμοθράκης.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο