Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Την Τετάρτη, 1η Ιουνίου 2016, στην κατάμεστη από 400 άτομα αίθουσα ΧΙΙ της UNESCO (7, Place de Fontenoy, Paris 7e), στο Παρίσι παρουσιάστηκε η Σαμοθράκη, σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Παρίσι και τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην UNESCO.

Στην εκδήλωση που είχε συνολική διάρκεια 2 ωρών, απηύθυναν χαιρετισμούς με τη σειρά ο πρέσβης κ. Γιώργος Βέης, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO, που επικεντρώθηκε στην υποψηφιότητα της Σαμοθράκης στο Άνθρωπος και Βιόσφαιρα MAB/UNESCO, η κα. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού του Παρισιού C.C.Hel., που αναφέρθηκε στην υλοποίηση και την παρουσίαση της κινηματογραφικής παραγωγής του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ καθώς και στο πρόγραμμα Μονοπάτια της Σαμοθράκης που πραγματοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, στηρίζεται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και αποτελεί μια ευκαιρία να χτιστούν οι σχέσεις του γαλλικού κοινού με τη Σαμοθράκη σε βάθος χρόνου. Tέλος ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κ. Αθανάσιος Βίτσας, αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στην ταυτότητα του τόπου και των κατοίκων του.

Ακολούθησαν η παρουσίαση του Αρχαιολόγου κ. Δημήτρη Μάτσα με θέμα ”Η Σαμοθράκη από την προϊστορία μέχρι τα νεότερα χρόνια” και η προβολή της ταινίας ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου, η οποία ήταν παρούσα.

Παραβρέθηκαν προσωπικότητες της Ελληνικής Κοινότητας στο Παρίσι, καθώς και πολλοί Γάλλοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών ή άνθρωποι που αγαπούν την Ελλάδα. Ανάμεσα στους παρόντες ξεχώριζαν από Ελληνικής πλευράς ο σκηνοθέτης κ. Κώστας Γαβράς, του οποίου την επιμέλεια είχε η παραγωγή του ντοκιμαντέρ, ο ζωγράφος Α. Φασιανός, το μέλος του Δ. Σ. της Αρχαιολογικής Εταιρείας κα. Ν. Βασιλικού, η γνωστή αρχαιολόγος στο Παρίσι κα. Αλίκη Σαμαρά-Κάουφμαν και πολλοί άλλοι.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο