Κίνδυνος αποκλεισμού της Σαμοθράκης

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Κίνδυνος αποκλεισμού της Σαμοθράκης

Σύμφωνα με ενημέρωση του πλοιοκτήτη ης εταιρείας SAOS κ. Φώτη Μανούση δεν είναι δυνατή η αναβολή ακινησίας του Ε/Γ Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ πέραν της 4/3/2018, δηλαδή του μοναδικού πλοίου που εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα και συγχρόνως δεν είναι δυνατή η αντικατάστασή του με την δρομολόγηση του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ πλοίου της ίδιας εταιρίας, λόγω υπηρεσιακών δυσλειτουργιών του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Κατά συνέπεια δημιουργείται άμεσος κίνδυνος αποκλεισμού της Σαμοθράκης με πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού.
Βρισκόμαστε σε μία εποχή, ιδιαίτερα παραγωγική λόγω εγγύτητας με την περίοδο των εορτών του Πάσχα, τις σχολικές εκδρομές αλλά και την κορυφαία ετησίως εμπορική κίνηση κτηνοτροφικού – ζωικού κεφαλαίου. Συγχρόνως, ο διαφαινόμενος αποκλεισμός, θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων, την μεταφορά αγαθών και θα επιφέρει πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
Κρίνεται επειγόντως αναγκαία η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 4/3/2018
Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προσκαλούνται: Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας ή εκπρόσωπός της, οι Βουλευτές του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωπος της εταιρείας. Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης είναι το αίτημα οριστικής λύσης στο πρόβλημα με επίσημες ανακοινώσεις και ενέργειες από όλες τις πλευρές.
Η εκκρεμότητα του τελευταίου τετράμηνου δεν πρέπει να συνεχιστεί. Η τοπική κοινωνία και η οικονομία του νησιού δεν αντέχει άλλη παράταση.

Ο Δήμαρχος
Αθανάσιος Βίτσας

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο