YΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | YΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που υλοποιήθηκε από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στη Σαμοθράκη από τις 19 Ιουνίου 2018 έως τις 23 Ιουνίου 2018 με διαγνωστικές (εργαστηριακές-απεικονιστικές) εξετάσεις και τον κλινικό έλεγχο όλων των κατοίκων από την Κινητή Μονάδα του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών και από ομάδα εθελοντών ιατρών, δέκα ειδικοτήτων.
Οι συμπολίτες μας είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Κινητή Μονάδα του Ομίλου για να πραγματοποιήσουν δωρεάν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου που περιλάμβανε: εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος, καρδιολογική εξέταση, καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σπιρομέτρηση, ακοόγραμμα και οφθαλμολογικό έλεγχο. Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα δωρεάν προληπτικού ελέγχου στα παιδιά από Παιδίατρο, Παιδο ΩΡΛ και Παιδο Οφθαλμίατρο.
Οι ιατροί εξυπηρέτησαν περισσότερα από 200 περιστατικά. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή ενώ η οργάνωση των επισκέψεων έγινε με επιτυχία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μοναδική, πανελλαδικά, αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη Κινητή Ιατρική Μονάδα, στην οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί το σύνολο των εξετάσεων προληπτικού ελέγχου.
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών Δρ. Γεώργιο Β. Αποστολόπουλο, τον Βουλευτή Ν. Έβρου κο Α. Δημοσχάκη, τον Γενικό Διευθυντή Επιχειρησιακής Ανάπτυξης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κο Νίκο Μόσχο, τις Διοικήσεις των Τοπικών Υπηρεσιών Στρατού, τη Διοίκηση του Ναυτικού Κλιμακίου Σαμοθράκης, το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, τους εθελοντές δημότες του νησιού για τη γραμματειακή υποστήριξη των ραντεβού, τους επαγγελματίες που διέθεσαν τον εξοπλισμό τους για την υλοποίηση της δράσης, καθώς και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σαμοθράκης για την επιτυχή οργάνωση και το συντονισμό της.
Πολιτική μας είναι να συνεχιστεί η υποστήριξη της Σαμοθράκης στον τομέα της υγείας και της προληπτικής ιατρικής και με άλλες παρόμοιες δράσεις.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο