ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Την Τετάρτη στις 20 Δεκεμβρίου 2017 στις 15.00 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης, η παράδοση ενός οχήματος για την υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Σαμοθράκης όπως επίσης τεχνολογικού εξοπλισμού για τις υπηρεσίες του Δήμου δωρεά από γερμανικούς δήμους και φορείς στα πλαίσια της συνεργασίας με την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Στην σύντομη τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν οι κύριοι Κ. Σουμάχερ, και Χρ. Λαζαρίδης από την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι από τον Δήμο Σαμοθράκης και στελέχη των δύο φορέων.
Κατά την παραλαβή ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κος Αθανάσιος Βίτσας δήλωσε: ”Με τη σημερινή προσφορά του οχήματος και του τεχνολογικού εξοπλισμού προς τον Δήμο μας, από τους Δημάρχους του Hohenstein κο J Zeller & τέως Δημάρχο του Grafenberg κο H.Dembek, στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, αποδεικνύεται εμπράκτως η υποστήριξη του δικτύου αλλά και η αλληλεγγύη του Δήμου του Hohenstein προς τον Δήμο Σαμοθράκης που επλήγη από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου. Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας προς την Ελληνογερμανική Συνέλευση τους εκπροσώπους τη σήμερα εδώ κο Σουμάχερ και κο Λαζαρίδη όπως επίσης και στους Γερμανούς Δημάρχους κους Zeller και Dembek που πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν το υλικό αυτό και να το διαθέσουν στο Δήμο μας. Ο Δήμος Σαμοθράκης έχει υποστεί μεγάλες ζημιές σε υποδομές τεράστιου μεγέθους οι οποίες θα επουλωθούν σε βάθος χρόνο μαζί με αυτές όμως υπέστη ολοσχερή καταστροφή του Δημαρχείου και του εξοπλισμού του. Για μεγάλο διάστημα Δήμος σήμαινε ένα μπλοκ ένα στυλό και ένα κινητό τηλε΄φωνο. Με την υποστήριξη πολλών φίλων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καταφέραμε να ορθοποδήσουμε και να στήσουμε εκ νέου την υπηρεσία Δήμος Σαμοθράκης. Το τελευταίο τρίμηνο έχουμε βιώσει μεγάλη υποστήριξη από όλους τους συνεργάτες μας και μεταξύ αυτών και από τους φίλους και συνεργάτες από τη Γερμανία. Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για την παρουσία τους, για την προσφορά τους και για τον κόπο τους να βρεθούν στη Σαμοθράκη στις 20 Δεκεμβρίου έχοντας διανύσει οδικώς την απόσταση από τη Γερμανία για να οδηγήσουν το όχημα στη Σαμοθράκη.
Από την πλευρά της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ο κος Κ. Σουμάχερ μετέφερε τους χαιρετισμούς των κυρίων J.Zeller & H. Dembek, οι οποίοι βρέθηκαν στη Σαμοθράκη στις αρχές του φετινού Σεπτέμβρη για επαφές με τον Δήμαρχο στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, για δεύτερη συνεχή χρονιά και επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους να συνδράμουν με τον τρόπο τους στον Δήμο Σαμοθράκης να ξεπεράσει λειτουργικά του προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο κατάφεραν να εξασφαλίσουν την χορηγία ενός οχήματος από την εταιρία Schwörer Haus KG & Wijnen Venlo για την υπηρεσία ύδρευσης το οποίο και παραδίδουμε σήμερα.
Ωστόσο μετά την θεομηνία που έπληξε το νησί, σοκαρισμένοι και οι ίδιοι από το μέγεθος της και τις επιπτώσεις της θέλησαν άμεσα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Δήμο Σαμοθράκης και έτσι ανέλαβαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τεχνολογικού εξοπλισμού, το οποίο παραδίδεται επίσης σήμερα και συγκεκριμένα έντεκα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενός λαπ τοπ και ενός τηλεφωνικού κέντρου.
Τέλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμο Hohenstein, τις εταιρίες Schwörer Haus KG και Wijnen Venlo, καθώς και την ANEK LINES & SUPERFAST FERRIES η οποία συνέβαλλε με τη χορηγία της στην μεταφορά του οχήματος από το Hohenstein της Γερμανίας στη Σαμοθράκη.
Κλείνοντας δήλωσε: ΄΄Αυτή η συνεργασία με τη Σαμοθράκη βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα πρέπει να συνεχιστεί”.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στο σημερινό αποτέλεσμα τα Γραφεία Δημάρχων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για την εως τώρα συνεργασία και δεσμεύτηκε να προχωρήσει τη συνεργασία με μια προσεχή του επίσκεψη στη Γερμανία.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο