Συμμετοχή του Δημάρχου Σαμοθράκης στην προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ στην Ξάνθη με θέμα ”Οικονομικά των ΟΤΑ”

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Συμμετοχή του Δημάρχου Σαμοθράκης στην προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ στην Ξάνθη με θέμα ''Οικονομικά των ΟΤΑ''

 

Δελτίο Τύπου

Συμμετοχή του Δημάρχου Σαμοθράκης στην προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ στην Ξάνθη με θέμα ”Οικονομικά των ΟΤΑ”

Στην προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ με θέμα τα Οικονομικά των ΟΤΑ συμμετείχε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας ο οποίος με εισήγηση του παρουσίασε την ιδιάζουσα περίπτωση του Δήμου Σαμοθράκης.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική,  οργανώνονται περιφερειακές θεματικές προσυνεδριακές εκδηλώσεις, μια εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου στην Ξάνθη με θέμα τα Οικονομικά των ΟΤΑ.

Στόχος των προσυνεδριακών εκδηλώσεων είναι τα θέματα που θα αναλυθούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης του Ετήσιου Συνεδρίου. Στα πλαίσια του προγράμματος της εκδήλωσης της Ξάνθης, στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι των περισσοτέρων Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και πολλοί της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης με εισήγηση του παρουσίασε την ιδιαίτερη περίπτωση του Δήμου Σαμοθράκης.

Μέσα από την εισήγηση του Δημάρχου αναδείχτηκε η ιδιαιτερότητα του Δήμου έτσι όπως αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι αποτελεί έναν νησιωτικό Δήμο με ορεινά χαρακτηριστικά που ανήκει σε μια μη νησιωτική περιφέρεια ενώ παρουσίασε την οικονομική κατάσταση του Δήμου η οποία προκάλεσε σοκ στο ακροατήριο. Στόχος της εισήγησης του Δημάρχου ήταν να αναδείξει το γεγονός ότι μικρός πληθυσμιακά και πολιτικά Δήμος δεν έχει απαραίτητα και μικρές ανάγκες είτε από θεσμική είτε από οικονομική σκοπιά. Έντονος ήταν ο αντίκτυπος της εισήγησης ενώ κατέστη σαφής η περίπτωση του Δήμου Σαμοθράκης.

Η προσπάθεια του Δημάρχου να προβάλει τα αιτήματα και τα προβλήματα του Δήμου, θα είναι συνεχής, ώστε να επηρεαστούν οι σχεδιασμοί της πολιτείας στην ανατροπή του αξιώματος “ ίσοι Δήμοι ίσον ίσες δυνατότητες”, αξίωμα στο οποίο κινείται ο παρόν αυτοδιοικητικός νόμος του Καλλικράτη.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο