Έκθεση φωτογραφίας «Η Σαμοθράκη της δεκαετίας του ’80 με τη ματιά του αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα».

foto ekdilosi ekthesi

Οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου σε μια κοινή προσπάθεια γνωριμίας του κοινού με το ανακαινισμένο και υπό επανέκθεση Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης συμμετέχουν στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 με μια περιοδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η Σαμοθράκη της δεκαετίας του ’80 με τη ματιά του αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα» η οποία εγκαινιάστηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης.

Την εκδήλωση προλόγισαν η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Έβρου κα Δ.Τερζοπούλου, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κος Ν.Γαλατούμος, η  προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ροδόπης κα Χρ. Καραδήμα και παρουσίασε ο Αρχαιολόγος Δημήτρης Μάτσας.

 

Οι φωτογραφικές λήψεις της έκθεσης χρονολογούνται από το 1981 μέχρι το 1989, την πρώτη δεκαετία της παρουσίας στη Σαμοθράκη του αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα και παρουσιάζουν   την αρμονική σχέση του ανθρωπογενούς με το φυσικό περιβάλλον.

 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό Σαββατοκύριακα 10.00-13.00 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2019 ενώ για άλλες ημέρες και ώρες κατόπιν συνεννοήσεων στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 25310 22411 και 25510 98059. Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Στη συνημμένη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, ο Αρχαιολόγος Δημήτρης Μάτσας, η Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Έβρου Δόμνα Τερζοπούλου, η Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Ροδόπης Χρύσα Καραδήμα και η Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης Κατερίνα Καραμήτσου Γιαννέλου.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter