Ανακοίνωση Δημάρχου 19/11/2017

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Ανακοίνωση Δημάρχου 19/11/2017

1. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για ενημέρωση, κατανοώντας πλήρως την αγωνία όλων σχετικά με την αντικατάσταση του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ κατά την δίμηνη ακινησία του σας πληροφορούμε υπεύθυνα, όπως με συνέπεια ως τώρα κάνουμε, ότι το υπουργείο Ναυτιλίας δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για σύναψη ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ με ΑΔΑ: 60ΞΗ4653ΠΩ-ΕΕ5.
Η πρόσκληση είναι ανοικτή μέχρι την 22/11/17 και το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 27/11/17 θα συναφθεί σχετική σύμβαση.
Σας παραπέμπουμε στη σειρά ανακοινώσεών μας για το συγκεκριμένο θέμα και στην σοβαρότητα των περιεχομένων τους σε αντίθεση με την επιπόλαια φλυαρία κάποιων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιδιώκοντας απλώς να τραβήξουν την προσοχή.
Στην κενολογία τους αντιπαραθέτουμε σοβαρότητα λόγων και πράξεων.

2. Αναφορικά με την γραμμή Σαμοθράκης Λαυρίου:
Η απουσία της από το 2006 κόστισε την τοπική οικονομία και ανταποκρινόμενοι στο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας γι αυτή μετά από δεκάμηνο αγώνα ξαναλειτούργησε το καλοκαίρι του 2017.
Όμως κατηγορήθηκε από μέρος του επαγγελματικού κλάδου και κάποιους σημερινούς διαδικτυακούς δήθεν υποστηρικτές της εξαιτίας της μη αναπλήρωσης του πλοίου κατά την απουσία του για Λαύριο το περασμένο καλοκαίρι, πρόβλημα που ποτέ δεν αντιλήφθηκαν ότι προέκυψε για άλλους λόγους.
Με την προϋπόθεση ότι δεν πρέπει να υποβαθμιστεί ούτε κατ’ ελάχιστο η εκτέλεση της ζωτικής σύνδεσής μας με την Αλεξανδρούπολη υποστηρίξαμε και συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεσή μας πρώτα με το Λαύριο αλλά και ως δεύτερη επιλογή με Λήμνο – Μυτιλήνη.
Ας μάθουν λοιπόν κι αυτοί που θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι υπήρξε προκήρυξη εκτέλεσης της γραμμής Λαυρίου για το καλοκαίρι του 2018 με ΑΔΑ: ΩΥΟΣ4653ΠΩ-Υ2Σ αλλά δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.
Οι υψηλοί στόχοι με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων του νησιού επιτυγχάνονται με σχέδιο, μεθοδικότητα, μόχθο και συνεργασίες όχι όμως με επιπολαιότητα, μικροπολιτική, μικροψυχία και ατέρμονη φλυαρία σε χώρους εξωθεσμικούς.
Καλώ αυτούς που έχουν μπερδευτεί και επιχειρούν «διάλογο» με μονολόγους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να επανέλθουν στον θεσμικό ρόλο τους, να συμμετέχουν στα θεσμικά όργανα να εγκαταλείψουν λαϊκισμό και κλεφτοπόλεμο και να επιδείξουν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επιτέλους δουλειά.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο