ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ου Χορωδιακού Εργαστηρίου & Συνάντηση Χορωδιών ”Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης”

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ου Χορωδιακού Εργαστηρίου & Συνάντηση Χορωδιών ''Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης''

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

”Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης”

5ο Χορωδιακό Εργαστήρι & Συνάντηση Χορωδιών 

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 

Το Μουσικό Εργαστήρι & Συνάντηση Χορωδιών ”Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης”, παρέχει μοναδικές χορωδιακές εμπειρίες και μουσικές γνώσεις  και απευθύνεται:

 1. σε παιδιά, εφήβους και νέους που είναι μέλη χορωδιών ή μικρότερων φωνητικών συνόλων και
 2. σε μαέστρους, μουσικοπαιδαγωγούς και φοιτητές μουσικής,

με σκοπό να αναβαθμίσει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στον τομέα του Χορωδιακού Τραγουδιού, αλλά και γενικότερα στον τομέα της Μουσικής Παιδείας.

Προσκεκλημένος μαέστρος του εργαστηρίου είναι ο Αντώνης Κοντογεωργίου, καταξιωμένος μουσικός και για πολλά χρόνια διευθυντής της χορωδίας της ΕΡΤ, με πλούσια εμπειρία, με μοναδικό και αξιόλογο έργο στο τομέα του χορωδιακού τραγουδιού, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά σεμιναρίων, που θα απευθύνονται σε χορωδούς, μουσικοπαιδαγωγούς και μαέστρους χορωδιών. Επιπλέον φέτος θα γίνουν ατομικά μαθήματα τραγουδιού με την εξαίρετη υψίφωνο – μονωδό  Μίσα Ικεούτσι.

Το 5ο Χορωδιακό Εργαστήρι & Συνάντηση Χορωδιών ”Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης” που συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης ”Αρμονίας Γένεσις” με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Σαμοθράκης, θα πραγματοποιηθεί στη Σαμοθράκη από τις 26 Αυγούστου έως τις 1 Σεπτεμβρίου 2018. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

5ου Χορωδιακού Εργαστηρίου & Συνάντηση Χορωδιών

”Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης”

Κυριακή 26 Αυγούστου

 • 17:30 άφιξη χορωδιών
 • 18:00- 19:30 χορωδιακό εργαστήρι με τον Αντώνη Κοντογεωργίου
 • 19:45-20:45 σεμινάριο δ/νσης χορωδίας
 • 21:00 -22:00 συναυλία Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας Σαμοθράκης- Δ/νση Γιώτα Τηγανούρια ( αίθουσα εκδηλώσεων γυμνασίου- λυκείου Σαμοθράκης)

Δευτέρα 27 Αυγούστου

 • 10:00 – 12:30 χορωδιακό εργαστήρι
 • 12:45 – 14:00 σεμινάριο δ/νσης χορωδίας και με την παρουσία της εργαστηριακής χορωδίας
 • 17:30-19:00  χορωδιακό εργαστήρι
 • 19:15-20:15 σεμινάριο δ/νσης χορωδίας
 • 20:30-10:00 συναυλίες:  Παιδικής Χορωδίας 4ου ΔΣ Ξάνθης- Δ/νση Έφη Μπαλτσοπούλου, Χορωδίας Πολυτέκνων Αλεξανδρούπολης- Δ/νση Ελένη Τερζίδου,  Παιδικής Χορωδίας Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, Παιδικής Χορωδίας Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, Νεανικής Χορωδίας Δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη- Δ/νση των τριών χορωδιών Ηρακλής Παναγόπουλος

(αίθουσα εκδηλώσεων γυμνασίου- λυκείου Σαμοθράκης)

 Τρίτη 28 Αυγούστου

 • 10:30- 12:30 χορωδιακό εργαστήρι
 • 12:45- 14:00 σεμινάριο δ/νσης χορωδίας και με την παρουσία της εργαστηριακής χορωδίας
 • 20:00 – 10:00 συναυλίες χορωδιών & συναυλία χορωδιακού εργαστηρίου με τη διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου(αίθουσα εκδηλώσεων γυμνασίου- λυκείου Σαμοθράκης)
 • απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής στο εργαστήρι στους χορωδούς
 • μπουφέ για όλους τους συμμετέχοντες (φιδέλειο πνευματικό κέντρο)

 

 Τετάρτη 29 Αυγούστου

 • 9:30 – 13:30 εκδρομή ξενάγηση των χορωδιών στα αξιοθέατα του νησιού
 • 11:00-13:00 σεμινάριο δ/νσης χορωδίας & απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής

 

Από Τετάρτη  29 Αυγούστου έως Παρασκευή 31 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι τραγουδιού με τη Μίσα Ικεούτσι

 

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου

 • 20:30- 10:30 συναυλίες χορωδιών

 

Τα εργαστήρια θα γίνονται στο χώρο του Φιδέλειου πνευματικού κέντρου, ενώ οι συναυλίες θα γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου- λυκείου Σαμοθράκης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ- ΑΝΤΩΝΗ  ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ

O Αντώνης Κοντογεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Θεωρητικά, πιάνο και τραγούδι και συνέχισε τις σπουδές του στο R. Strauss Konservatorium του Μονάχου και κυρίως στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, από την οποία αποφοίτησε με δύο διπλώματα-Magister: διεύθυνση χορωδίας και ορατορίου-λιντ. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα στην καλοκαιρινή Ακαδημία Μοτσαρτέουμ του Ζάλτσμπουργκ, καθώς και στα τμήματα αριστούχων τραγουδιού της Ζυρίχης. Έχει βραβευτεί στον Διεθνή Διαγωνισμό “Μαρία Κάλλας” στο λιντ-ορατόριο και έχει τιμηθεί με το Βραβείο Σ. Μοτσενίγου της Ακαδημίας Αθηνών. Κατά καιρούς οργάνωσε και διηύθυνε πολλές χορωδίες. Δίδαξε μουσική στο Κολέγιο Anatolia, σε πολλά ωδεία, σε 21 σεμινάρια και οργάνωσε πολλές συναντήσεις χορωδιών. Δημοσίευσε πολλά ειδικά άρθρα και πραγματοποίησε τρεις χορωδιακές εκδόσεις, 14 δισκογραφικές παραγωγές και πάνω από 600 ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Το 1977, με πρόσκληση του τότε διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ Μάνου Χατζιδάκι, επέστρεψε από τη Γερμανία στην Ελλάδα, όπου για πρώτη φορά οργάνωσε χορωδία στην Ελληνική Ραδιοφωνία, τη Χορωδία του Τρίτου Προγράμματος, τη σημερινή Χορωδία της ΕΡΤ, της οποίας είναι μόνιμος διευθυντής. Υπήρξε από τα βασικά στελέχη του Τρίτου Προγράμματος του Μάνου Χατζιδάκι. Είναι επίσης διευθυντής της Χορωδίας Μακεδονίας, της Χορωδίας του Ωδείου Αθηνών, πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και σύμβουλος του Κέντρου Χορωδιακής Πράξης του Υπουργείου Πολιτισμού στην Κεφαλλονιά. Ως σολίστ ή μαέστρος πραγματοποίησε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πάνω από 1.000 παραστάσεις και συνεργάστηκε με τις περισσότερες ελληνικές ορχήστρες καθώς και με πολλές ξένες. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει 113 χορωδιακά έργα με ορχήστρα (από τα οποία 65 τα παρουσίασε σε πρώτη ελληνική εκτέλεση), 750 άλλα χορωδιακά, 19 όπερες και πάνω από 800 λίντερ. Πολλοί Έλληνες συνθέτες του έχουν αφιερώσει έργα τους.

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΜΙΣΑ ΙΚΕΟΥΤΣΙ

Μονωδός, Υψίφωνος

Γεννήθηκε στην Ιαπωνία. Πήρε τα πρώτα της μαθήματα στο τραγούδι στο Τόκυο. Το 1968 κέρδισε υποτροφία της Ελβετικής Πρεσβείας στο Τόκυο και μετέβη για σπουδές ερμηνείας ληντ και ορατορίου στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου [Hochschule für Musik und Theater München]. Στη συνέχεια κέρδισε και άλλες υποτροφίες από την Γερμανική Κυβέρνηση και από τα τμήματα αριστούχων τραγουδιού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Ζυρίχης [Zürcher Hochschule der Künste]. Πήρε έπαινο στο διεθνή διαγωνισμό Μαρία Κάλλας. Υπήρξε σολίστ στην όπερα της Ουλμ. Μελέτησε γερμανική όπερα και ορατόριο με τη Μαρία Στάντερ. Στην Ελλάδα συμμετείχε σε συναυλίες με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκη, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Χορωδία της. Δίδαξε φωνητική στο Ωδείο Αθήναιον [Athenaeum] και ανήκει στα ιδρυτικά στελέχη του σολιστικού φωνητικού συνόλου «Οι Τραγουδιστές». Επιπλέον, υπήρξε καθηγήτρια μονωδίας στο Εθνικό Ωδείο από το 1986, καθώς επίσης στο Ωδείο Κόνταλυ στο Χαλάνδρι Αττικής. Δ. Τηλιακός, Λ. Τουμάρας, Γ. Αντωνίου, Μαίρη- Έλεν Νέζη κ.α. ήταν μερικοί από τους μαθητές της. Με την ΕΛΣ συνεργάστηκε κατά τις καλλιτεχνικές περιόδους 1989/90 και 1990/91, συμμετέχοντας στις παρουσιάσεις της όπερας Ο μαγικός αυλός [Die Zauberflöte], όπου ερμήνευσε τον ρόλο της Παμίνας.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ου Χορωδιακού Εργαστηρίου & Συνάντηση Χορωδιών ''Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης''

 

 

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο