ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Διαδημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ήταν το πρώτο  διαδημοτικό συμβούλιο μετά το 2011, όπου είχαν πραγματοποιηθεί δύο συνεδριάσεις, μία στην Αλεξανδρούπολη και μία στη Σαμοθράκη. Οι δύο Δήμοι αναγνωρίζοντας τη δυναμική που αναπτύσσεται με τις συνεργασίες αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης που δημιουργούνται, συνεχίζουν τον θεσμό των διαδημοτικών συμβουλίων.

        Αυτή τη φορά τα θέματα συζήτησης ήταν το θέμα της ακτοπλοΐας, που εξαντλείσαι και τα 3/4 της μαραθώνιας συνεδρίασης. Επίσης συζητήθηκαν η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο δήμων για την ωρίμανση έργου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης συντήρησης και επανασχεδιασμού των υποδομών υγείας της Σαμοθράκης, ενώ συμπεριέλαβε  και ενημέρωση από το Διευθυντή της Δημοσυνεταιριστικής για το αναμενόμενο πρόγραμμα Leader της νέας περιόδου.

        Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός από τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμος, ο πρώην Υφυπουργός Γ. Ντόλιος, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ καθώς και ο Τεχνικός Προϊστάμενος του Οργανισμού, ο Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης, ο Αερολιμενάρχης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, εκπρόσωπος της Ναυτιλιακής Εταιρείας Άγιος Ευστάθιος, καθώς και ο Διευθυντής της Δημοσυνεταιριστικής και πλήθος κόσμου.

 

Tο συμβούλιο κατέληξε στις κάτωθι αποφάσεις:

 

            Στο σκέλος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης αποφασίστηκε η υποβολή αιτημάτων προς το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφορικά με:

α) παράταση της επιδοτούμενης γραμμής Σαμοθράκη – Λαύριο για δύο μήνες πέραν του ορισμένου (η γραμμή θα λειτουργήσει από φέτος το καλοκαίρι για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και αυτό που ζήτησαν τα δημοτικά συμβούλια ήταν να ισχύει από Μάιο μέχρι και Σεπτέμβριο).

β) χορήγηση μιας επιπλέον επιδοτούμενης γραμμής για σύνδεση της Σαμοθράκης με τη Μυτιλήνη και τη Λήμνο μία φορά την εβδομάδα.

γ) επέκταση της επιδότησης στην υφιστάμενη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη και να καλύπτει όλες τις ημέρες της εβδομάδας, όλους τους μήνες του χρόνου, εφόσον όμως αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα στα δύο προηγούμενα αιτήματα (σ.σ. η υπάρχουσα γραμμή επιδοτείται από Σεπτέμβρη μέχρι Μάιο για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα).

δ) την έγκριση αιτήματος υποστήριξης της εταιρείας CS/FERRIES για τη δρομολόγηση ταχύπλοου που θα ενώνει Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη με άλλα λιμάνια σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας.

           Σχετικά με την αναβάθμιση των υποδομών υγείας,  αποφασίστηκε η εκπόνηση μελετών για την ανακαίνιση των υποδομών Υγείας του νησιού, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το επόμενο διαδημοτικό συμβούλιο θα γίνει στη Σαμοθράκη τον Μάιο του 2017.

 

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο