Δ.Τ ΓΙΑ ΤΟ Ο/Γ Ε/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Δ.Τ ΓΙΑ ΤΟ Ο/Γ Ε/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Συνεχείς και αδιάκοπες ήταν οι ενέργειες του Δήμου Σαμοθράκης ώστε να μη μείνει το νησί χωρίς πλοίο από τότε που ανακοινώθηκε η απαραίτητη ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ για λόγους συντήρησης. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η συνεργασία του δήμου με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, τους βουλευτές του Νομού και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ήταν συνεχής και παραγωγική.
Ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός κ. Σαντορινιός έκαναν προσπάθειες εξεύρεσης πλοίου προχωρώντας και σε προκήρυξη της γραμμής ώστε να μη μείνει το νησί μας χωρίς σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη.
Στην περίπτωση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ νωρίς αναδείχθηκε η ανάγκη να ξεπεραστούν αρκετά ζητήματα.
Από τις 26.2.2018 όταν εμφανίστηκε και πάλι πιθανότητα αδιεξόδου, οι ενέργειες κορυφώθηκαν με συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό και ήδη από την Παρασκευή 2.3.2018 υπήρχε σχέδιο απεμπλοκής με ορίζοντα μιας εβδομάδας και κάποιες βασικές προϋποθέσεις, οι οποίες αποτυπώθηκαν ρητά στο έκτακτο Δ.Σ. που συγκαλέσαμε στις 4.3.2018 όπου αποφασίσθηκε ως απόλυτη αναγκαιότητα να βρεθεί πλοίο και ότι η άμεση συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Ναυτιλίας ήταν απαραίτητη. Στη συνάντηση αυτή την Τετάρτη 7.3.2018 ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου οι υπηρεσίες θα είναι έτοιμες να δώσουν τις σχετικές άδειες ενώ συγχρόνως την ίδια μέρα κλιμάκιο ελέγχου εργαζόταν παράλληλα με τον νηογνώμονα στο πλοίο. Τις υπηρεσίες συντόνισε προσωπικά ο Υπουργός και το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε.
Η θέληση για λύση και η αποφασιστικότητα όλων των εμπλεκομένων εκφράστηκε από τότε που εκδηλώθηκε το πρόβλημα με την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει κενό στη συγκοινωνία του νησιού.
Συγχαρητήρια στην εταιρεία για την ολοκλήρωση της επένδυσης. Καλωσορίζουμε το δεύτερο επικουρικό Ε/Γ Ο/Γ στην ακτοπλοΐα της Σαμοθράκης και ευχόμαστε στο ΣΑΟΝΗΣΟΣ να είναι καλοτάξιδο.
Η οριστική λύση στα προβλήματα της ακτοπλοΐας συνδέεται άμεσα με τις λιμενικές υποδομές. Ανακοινώνουμε ότι μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το νέο σχέδιο – πλαίσιο ανάπτυξης του κεντρικού λιμανιού της Καμαριώτισσας που ολοκληρώνεται, ενώ παράλληλα στις αρχές Απριλίου θα υπάρχει η ανάδοχος εταιρία(ο διαγωνισμός έχει ήδη ολοκληρωθεί) και θα ξεκινήσουν οι μελέτες για την επίλυση των προβλημάτων του λιμανιού των Θέρμων.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο