ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ  ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Σαμοθράκης, σε συνεργασία με τη σχολή ‘”ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ”, μετά την συγκλονιστική απήχηση που είχε η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς του Δημότες του, με ήδη 43 συμμετοχές,  ξεκινά την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 δωρεάν παράδοση μαθημάτων νοηματικής γλώσσας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικους.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται Τρίτη με Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα Σαμοθράκης, με απόλυτη τήρηση των κανόνων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊου.

Για ενδιαφερόμενους οι εγγραφές συνεχίζονται και μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΤΗΛ. 2551098097

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ.) είναι η φυσική γλώσσα των κωφών στην Ελλάδα και είναι αναγνωρισμένη και ως η επίσημη γλώσσα τους με νομοθετική ρύθμιση του ελληνικού κοινοβουλίου (ν.2817/2000). Το γεγονός οτι η Ε.Ν.Γ. αποτελεί την γλώσσα των κωφών στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι απεικονίζει την ελληνική γλώσσα ή ότι προέρχεται από αυτήν. Αντίθετα πρόκειται για αυτόνομο γλωσσικό σύστημα με δικούς της κανόνες και δικό της συντακτικό και όχι παντομίμα ή συμβολική γλώσσα.

 

Σύμφωνα με δήλωση της Αντιδημάρχου Σαμοθράκης κας Αναστασίας Τερζή η δράση αποτελεί την απαρχή για μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων με σκοπό να καταστεί το νησί της Σαμοθράκης περισσότερο φιλικό σε ανθρώπους με ειδικές  

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο