Ενημερωτική συνάντηση για την Οικοτεχνία

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Ενημερωτική συνάντηση για την Οικοτεχνία

Με μεγάλη ανταπόκριση η τοπική κοινωνία της Σαμοθράκης αγκάλιασε την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την ¨Οικοτεχνία¨ που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για την προώθηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στο νησί.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα Σαμοθράκης παρουσία των υπευθύνων μητρώου ΚΗΜΟ (Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Οικοτεχνίας)  της Διεύθυνσης Αγροτικής & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, κ.  Ράπτη Δημήτριου και κ. Τζιμοτούδη Απόστολου.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος κ. Βίτσας Αθανάσιος, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους της  Διεύθυνσης Αγροτικής & Κτηνιατρικής η έννοια της οικοτεχνίας, οι δικαιούχοι, η διαδικασία εγγραφής στο μητρώο οικοτεχνίας, πετυχημένα παραδείγματα οικοτεχνίας στο νομό.

Από το κοινό τέθηκαν πλήθος ερωτήματα, τα οποία απαντήθηκαν από τους αρμοδίους σε μια ζωντανή και ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία ανέδειξε τη χρησιμότητα που μπορεί να έχει η Οικοτεχνία στη μικρή τοπική παραγωγή του νησιού.

Ο νομός Έβρου θεωρείται από τους πρωτοπόρους νομούς στη προώθηση της Οικοτεχνίας, έχοντας ήδη  δώσει 18 άδειες για μεταποίηση παραγόμενου προϊόντος για  αρωματικά φυτά, λουκούμια, παστέλια, μέλια με ξηρούς καρπούς, τυρί μυζήθρα, σαπούνια, λάδι με αρωματικά φυτά, ελιές, βάμμα πρόπολης και κηραλοιφές.

Οι υπεύθυνοι του ΚΗΜΟ δήλωσαν ότι είναι στη διάθεση των πολιτών για ερωτήσεις και διευκρινίσεις,  επιθυμούν τη συνεχή επαφή με τους υποψήφιους οικοτέχνες και πριν από την υποβολή των αιτήσεων τους. Τα στοιχεία επικοινωνίας τους είναι διαθέσιμα και από το Κέντρο Κοινότητας.

  • Η πολιτική ενημέρωσης θα συνεχιστεί από το Κέντρο Κοινότητας με υποστήριξη στις διαδικαστικές ενέργειες των υποψηφίων, με εκτυπωμένο  ενημερωτικό υλικό και με επιμέρους ενημερώσεις ανά οικισμό.
  • Τα επίσημα σχετικά έγγραφα της Οικοτεχνίας θα είναι αναρτημένα από σήμερα στο site του Δήμου Σαμοθράκης/ Κέντρο Κοινότητας.
  • Η ηλεκτρονική επικοινωνία μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά στο 2551098097, με το email του Κέντρου Κοινότητας ([email protected]) και το facebook (Κέντρο Κοινότητας Σαμοθράκης).

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Ενημερωτική συνάντηση για την Οικοτεχνία

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο