Επίσκεψη του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ στη Σαμοθράκη

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Επίσκεψη του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ στη Σαμοθράκη

Διήμερη επίσκεψη για θέματα υγείας πραγματοποίησε στη Σαμοθράκη ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κο. Πλωμαρίτης Ευστράτιος συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο Τεχνικής Υπηρεσίας κο. Λυρτζή Στέργιο.
Συγχρόνως τριμελής ομάδα μηχανικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης βρέθηκε τις ίδιες μέρες και συνόδεψαν τον Διοικητή για τεχνικά ζητήματα.
Έγιναν δύο συσκέψεις εκ των οποίων η πρώτη έγινε χθες στο Κέντρο Υγείας και με επιτόπια αυτοψία. Στη συνέχεια ακολούθησε η δεύτερη σήμερα στο Δημαρχείο.
Τα αποτελέσματα αυτών των είναι:
1) Οριστικοποιήθηκε η δρομολόγηση ανάπτυξης και αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης με χρονοδιάγραμμα σε ένα εξάμηνο περίπου να γίνει ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
2) Στο επόμενο χαρακτηρισμό των Κέντρων Υγείας από το Υπουργείο Υγείας θα γίνει αναβάθμισή του σε άγονο Α΄ κατηγορίας.
3) Μετά το πρόσφατο άκαρπο διαγωνισμό για την πρόσληψη γιατρών επιμελητών Α η 4ης ΥΠΕ προσανατολίζεται στη προκήρυξη θέσεων ιατρών μια από τις οποίες θα είναι η θέση Παιδίατρου.
4) Θα προγραμματιστούν εργασίες συντήρησης του Περιφερειακού Ιατρείου Καμαριώτισσας το οποίο προβλέπεται σύντομα να επαναλειτουργήσει τουλάχιστον για όσο διάστημα η στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό είναι επαρκής.
5) Συζητήθηκαν και διευθετήθηκαν μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν το Κέντρο Υγείας.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο