Επείγουσα ανακοίνωση για επαγγελματίες του νησιού για υποβολή πρότασης για το πρόγραμμα ¨Λουτροθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ενήλικα άτομα με αναπηρίες¨

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Επείγουσα ανακοίνωση για επαγγελματίες του νησιού  για υποβολή πρότασης για το πρόγραμμα ¨Λουτροθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ενήλικα άτομα με αναπηρίες¨

Σαμοθράκη 17/6/2015

Αρίθμ. πρωτ.: 2892

                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Σαμοθράκης καλεί όλους τους επαγγελματίες του νησιού (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια κ.λ.π.) που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τον Δήμο Σαμοθράκης στην υποβολή πρότασης και την υλοποίηση προγράμματος ¨Λουτροθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ενήλικα άτομα με αναπηρίες¨ να προσκομίσουν  μέχρι τις 19/6/2015 τα κάτωθι δικαιολογητικά ανά περίπτωση επιχείρησης στον Δήμο Σαμοθράκης:

  • Αντίγραφο του ειδικού σήματος λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας σε ισχύ
  • Αντίγραφο πιστοποιητικού πυρασφάλειας
  • Αντίγραφο άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (π.χ. εστιατορίου κ.λ.π.)

Οι ενδιαφερόμενοι που  θα προσκομίσουν στις ανωτέρω προθεσμίες τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας με τον Δήμο Σαμοθράκης.

Η πρόταση υλοποίησης του προγράμματος θα κατατεθεί έως 22/7/2015 στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εφόσον εγκριθεί, θα υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σαμοθράκης και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην οποία θα οριστούν:

  • Ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος που θα εξυπηρετηθούν κατά την χρονική περίοδο που ορίζεται στην σύμβαση
  • Οι παρεχόμενες εκ μέρους του φορέα υπηρεσίες
  • Το ύψος της ημερήσιας κατ΄ άτομο αποζημίωσης
  • Τα δικαιολογητικά και ο τρόπος πληρωμής του συμβαλλόμενου φορέα μετά την λήξη του προγράμματος
  • Κάθε άλλη λεπτομέρεια που ήθελε κριθεί αναγκαία για την επιτυχή λειτουργία του προγράμματος

 

Πληροφοριακά αναφέρουμε προς τους ενδιαφερόμενους τα εξής:

Α) Ότι θα πρέπει να δηλώσουν ρητά τον αριθμό των επιπλωμένων δίκλινων ή μονόκλινων δωματίων που μπορεί να παρέχει ο κάθε ενδιαφερόμενων για την υλοποίηση του προγράμματος

Β) Το κάθε δωμάτιο θα πρέπει να διαθέτει ιδιαίτερο λουτρό, καθώς επίσης ατομικό ή κεντρικό κλιματισμό ή άλλο αντίστοιχο μέσο. Η επιχείρηση θα πρέπει να παρέχει καθημερινή καθαριότητα δωματίων και κοινόχρηστων χώρων, καθώς και αλλαγή ιματισμού (πετσέτες σεντόνια κ.λ.π.) τρεις φορές την εβδομάδα και επιπλέον, όταν προκύψει ανάγκη. Ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα θα πρέπει να παρέχει φωτισμό καθ΄ όλο το εικοσιτετράωρο και να παρέχει ευκολίες μετακίνησης των δικαιούχων του προγράμματος εντός του χώρου του  (ανελκυστήρας όπου απαιτείται), και υποδομές για ΑΜΕΑ, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Γ) Η εξασφάλιση της διατροφής γίνεται με μέριμνα του ξενοδοχείου εντός ή πλησίον αυτού, και περιλαμβάνει απαραίτητα πρωινό, γεύμα και δείπνο σε επαρκής ποσότητες, ίδιο με εκείνο που προσφέρει στους άλλους πελάτες του ξενοδοχείου, φροντίζοντας τόσο για την ποιότητα όσο και για τους όρους υγιεινής.

Δ) Η μετακίνηση των δικαιούχων του προγράμματος γίνεται με μέριμνα του ξενοδοχείου προς και από το δημοτικό υδροθεραπευτήριο αν η μονάδα βρίσκεται σε απόσταση από το ξενοδοχείο.

 

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΕΩΝ

Η ημερήσια προβλεπόμενη αποζημίωση για την υλοποίηση του προγράμματος κατ΄ άτομο για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται στο ποσό των είκοσι πέντε (25) ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Το ποσό των οκτώ (8) ευρώ είναι συμμετοχή του φιλοξενούμενου ενώ το ποσό των δεκαεφτά (17) ευρώ καταβάλλεται  από το Υπουργείο.

Από το ποσό της ημερήσιας αποζημίωσης το ποσό των τριών (3) ευρώ αντιστοιχεί στις υπηρεσίες υδροθεραπευτηρίου.  

 

Επειδή ο στόχος για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση του προσφερόμενου  προϊόντος της Σαμοθράκης είναι κοινός, ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας και πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας στην υλοποίηση του προγράμματος λουτροθεραπείας, δύναται να φέρει θετικά αποτελέσματα για το νησί μας.

 

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης

 

Βίτσας Αθανάσιος

 

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο