Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης δυο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις πολιτισμού για την υποστήριξη του πληγωμένου από την οργή της φύσης νησιού μας!

Η πρώτη εκδήλωση «Σαμοθράκης βήμα» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 από Φορείς του Ν. Έβρου, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Επαγγελματικά, Κοινωνικά και Αθλητικά Σωματεία, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και Συλλόγους της Ομογένειας με πρωτοστάτη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγνάντιας «Αγ. Γεώργιος» και την Πρόεδρό του κα Ελένη Ιντζεπελίδου. Φυσικά συμπαραστάτης και αρωγός στην εκδήλωση ήταν το διοικητικό και τα μέλη του Συλλόγου Σαμοθρακιτών «Η Νίκη της Σαμοθράκης».
Η εκδήλωση «Σαμοθράκης βήμα» πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της αγαπημένης μας συμπατριώτισσας Ζωής Τηγανούρια η οποία θέλησε με αυτό τον τρόπο να τιμήσει και βοηθήσει την ιδιαίτερη πατρίδα της.

Η Ζωή Τηγανούρια συμμετείχε αφιλοκερδώς δίνοντας τον καλύτερο όπως πάντα εαυτό της και μαγεύοντας με τις υπέροχες μελωδίες της, μαζί της ήταν ο Κώστας Τηγάνης και ο Βασίλης Χιτζής, ο Γιάννης Σαριανίδης και ο Στέλιος Γενεράλης.
Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης αφιλοκερδώς το αξιόλογο μουσικό σχήμα «Σολάτρεις» με τους Δημήτρη Κανίδη, Δανάη Καλογιάννη, Β. Κουτσονά και Γ. Μπυράκη.

Συγκινητική ήταν η μεγάλη προσέλευση στην εκδήλωση τόσο των απλών πολιτών όσο και των επισήμων οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν το νησί μας και τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, o Βουλευτής Έβρου κ.Δημήτριος Ρίζος, ο Αντιπεριφεριάρχης κος Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κος Ευάγγελος Λαμπάκης κ.α.

Στις 17 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση συμπαράστασης όπου εβδομήντα Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς του Νομού μας βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης κι ένωσαν τις μουσικές, τα τραγούδια και τους χορούς τους σε ένα Μαραθώνιο ζωής για την Σαμοθράκη!
Ο Έβρος μέσα από τους πολιτιστικούς του φορείς βρέθηκε σε ένα κατάμεστο και πάλι Δημοτικό Θέατρο για να βοηθήσει αυτή την φορά στην αποκατάσταση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης που καταστράφηκε κατά την πρόσφατη μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε το νησί μας!

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους εμπνευστές αυτής της Μαραθώνιας εκδήλωσης στήριξης, στην Πρόεδρο κα Κατερίνα Μπέρδου και τα μέλη του Συλλόγου Σαμοθρακιτών «Η Νίκη της Σαμοθράκης», στον Πρόεδρο κο Δημήτρη Κελεμίδη και τα μέλη της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου , στον διοικητή του ΠΓΝΕ κ. Δημήτριο Αδαμίδη και τα μέλη της διοίκησης του ΠΓΝΕ, σε όλους τους υποστηρικτές κι αυτής της τόσο σημαντικής προσπάθειας και φυσικά σε όλους τους συλλόγους και φορείς που πήραν μέρος και πλαισίωσαν την εκδήλωση!

Επίσης δεν μπορώ να παραβλέψω και να μην ευχαριστήσω για την σημαντική υποστήριξη που παρείχαν στον τομέα του συντονισμού των εκδηλώσεων οι δημοσιογράφοι Γεωργία Πεάδου και Γιάννης Σκεύας από την ΔΕΛΤΑ τηλεόραση στην πρώτη εκδήλωση «Σαμοθράκης βήμα» και την Κυριακή Μπασκάκη από την Άλφα τηλεόραση στην δεύτερη εκδήλωση και στον «Μαραθώνιο ζωής για την Σαμοθράκη».

Σαν Δήμαρχος Σαμοθράκης αισθάνομαι βαθύτατα συγκινημένος για την αθρόα συμμετοχή και στις δύο αυτές πραγματικά εξαιρετικές εκδηλώσεις αγάπης και αλληλεγγύης, όλων των καλλιτεχνών και των συλλόγων για έμπρακτη εκδήλωση να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας να σταθούμε ξανά στα πόδια μας!

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από μένα προσωπικά αλλά και από μέρους όλων των δημοτών μου που έχω την τιμή να εκπροσωπώ σε όλους εκείνους που εμπνεύστηκαν, διοργάνωσαν, υλοποίησαν και συντόνισαν αλλά και σε όλους εκείνους τους απλούς πολίτες που με την παρουσία τους στήριξαν και τις δύο αυτές μεγάλες εκδηλώσεις συμπαράστασης για την Σαμοθράκη.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο