ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Την Παρασκευή 3-7-2020 το ΔΣ του ΙΣΕ πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Σαμοθράκη, με σκοπό την εξέταση των προβλημάτων υγειονομικής περίθαλψης.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Νίκο Γαλατούμο και τον Δ/ντή του ΚΥ Σαμοθράκης κ. Γεννάδιο Διαμαντόπουλο με επίσκεψη στο ΚΥΣ Καμαριώτισσας, όπου λειτουργεί προσωρινά το ΚΥΣ, όπως επίσης και στους χώρους του ΚΥ στη Χώρα, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από θεομηνία.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης εξετάσθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των παραπάνω δομών.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης παρουσίασε τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, τόσο την έλλειψης στελέχωσης, όσο και τα κτιριακά ζητήματα, με τις ενέργειες που έχουν γίνει και γίνονται από την Δημοτική Αρχή, ενώ ο Δ/ντής του ΚΥ αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα του ΚΥ Σαμοθράκης από την πλευρά των εργαζομένων.

Τονίστηκε η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει διαχρονικά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, του Δήμου και του ΚΥ Σαμοθράκης με τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, αναγνωρίζοντας την μεγάλη συμβολή του ΙΣΕ στην προώθηση των παραπάνω ζητημάτων.

Επίσης η σταθερή και συντονισμένη επικοινωνία με την 4η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται να υπάρξουν σχετικές εξελίξεις, τόσο στην στελέχωση του ΚΥΣ όσο και στο κτιριακό ζήτημα.

Η συνεργασία του ΙΣΕ με τον Δήμο Σαμοθράκης και το ΚΥ, αλλά και την ΥΠΕ, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, ώστε να επιλυθούν τα οξυμμένα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης του νησιού.

Για τον Δήμο Σαμοθράκης

Νικόλαος Γαλατούμος

Δήμαρχος

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου

Δρ Ανδρέας Παπανδρούδης

Πρόεδρος

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

 

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο