ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

mastografos kede samothraki120516 2

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη δράση παροχής δωρεάν μαστογραφιών στο Δήμο μας, στις 11&12 Μαΐου 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.
Στο πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που υλοποιείται με χρηματοδότηση της ΚΕΔΕ και περιοδεύει σε δήμους της χώρας μας προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, εντάχθηκε και ο Δήμος Σαμοθράκης μαζί με άλλους 17 νησιωτικούς και ορεινούς δήμους.
Η εξασφάλιση της συμμετοχής του Δήμου μας στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε συνάντηση του Δημάρχου κου Α.Βίτσα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κου Γ. Πατούλη και μάλιστα ένεκα του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που έδειξε ο Πρόεδρος.
Ο κινητός μαστογράφος αποτελεί χορηγία της εταιρείας καλλυντικών AVON προς την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και διαθέτει όλα τα σύγχρονα μηχανήματα μίας κινητής μονάδα μαστογράφου. Στη Σαμοθράκη πραγματοποιήθηκαν 80 μαστογραφίες οι οποίες κλείστηκαν με ραντεβού και η όλη οργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Οι δυσπρόσιτες περιοχές όπως η Σαμοθράκη έχουν ανάγκη να εντάσσονται σε πρωτοβουλίες προληπτικής ιατρικής και γι αυτό το λόγο υλοποιούμε με χαρά αυτό το πρόγραμμα και με την πολύ καλή συνεργασία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ τον οποίο και ευχαριστούμε. Ευχόμαστε τη συνέχιση του προγράμματος.

mastografos kede samothraki120516

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter