Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ

Έκκληση προς όλους τους φορείς απευθύνει ο Δήμαρχος Σαμοθράκης προκειμένου να συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν στην άρση της δεινής και αδιέξοδης κατάστασης στη οποία έχει περιέλθει ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος με επιστολή του κάνει γνωστό στο Υπουργείο Εσωτερικών (Υπουργό, Αναπληρωτή  Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γενικό Γραμματέα) στο Υπουργείο Οικονομίας, στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, στην ΚΕΔΕ, στην ΠΕΔ ΑΜΘ, την παντελή αδυναμία κατάρτισης προϋπολογισμού για το έτος 2016 καθώς είναι αδύνατος ο  ισοσκελισμός εσόδων- εξόδων, την ουσιαστικά ανύπαρκτη υπηρεσία καθαριότητας, καθώς ο Δήμος διαθέτει αυτή τη στιγμή  μόνο έναν λειτουργικά ενεργό μόνιμο υπάλληλο, στον τομέα της καθαριότητας κι έναν  οδηγό συμβασιούχο, του οποίου η σύμβαση λήγει τον Δεκέμβριο 2015, οπότε και  δεν είναι δυνατή η επάνδρωση ούτε ενός απορριμματοφόρου. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα απορρίμματα να συσσωρεύονται και να δημιουργείται θέμα έκτακτης κατάστασης καθώς απειλείται η υγεία των δημοτών. Ταυτόχρονα υπάρχει αδυναμία πρόσληψης συμβασιούχων λόγω ανύπαρκτου περιθωρίου του προϋπολογισμού στα ανταποδοτικά.

Επιπλέον ο Δήμαρχος αναφέρει σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο τις οποίες κάθε κακοκαιρία  επιβαρύνει επιπρόσθετα. Παράλληλα δηλώνει την πλήρη υποστελέχωση, σε βαθμό μη λειτουργικό, της τεχνικής υπηρεσίας και τέλος τα συσσωρευμένα χρέη και παλιά δάνεια που έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο ούτε η αποκατάσταση ζημιών σε οχήματα αλλά ούτε και η προμήθεια καυσίμων είναι εφικτές. Κλείνοντας στην επιστολή του ο Δήμαρχος ζητά την συνδρομή όλων προκειμένου να επιβιώσει ο Δήμος.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο