Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός κος Κυριάκος Μητσοτάκης στις 17 & 18 Οκτωβρίου 2020 στη Σαμοθράκη, συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λ. Μενδώνη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κο Θ. Λιβάνιο, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κο Γ.Καραγιάννη, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κα Χ. Καλογήρου, τον Γενικό Γραμματέα Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές του Νομού, κος Α. Δημοσχάκη, κος Στ.Κελέτση και κος Χρ. Δερμεντζόπουλος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κο Χ.Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κο Δ. Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κο Α. Τσώνης, η Υποδιοικήτρια της 4η ΥΠΕ, κα Ε.Χατζοπούλου,  η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Έβρου, κα Δ.Τερζοπούλου και εκπρόσωποι των Αρχών και των φορέων του τόπου.

Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κος Νίκος Γαλατούμος, έκανε μια συνολική αναφορά στα προβλήματα του τόπου, ενώ οι Αντιδήμαρχοι κα Αναστασία Τερζή, κος Ιωάννης Γλήνιας και κα Αικατερίνη Καραμήτσου-Γιαννέλου, αναφέρθηκαν σε θέματα των τομέων τους. Επίσης στη συνάντηση τοποθετήθηκαν ο πρώην Δήμαρχος, κος Α. Βίτσας, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου ‘’Βιώσιμη Σαμοθράκη’’ θέτοντας το θέμα της εναντίωσης του Συλλόγου στην εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στην κορυφογραμμή του Σάος, ενώ ο Πρόεδρος των Παράκτιων Αλιέων έθεσε το θέμα της προβληματικής προμήθειας καυσίμων λόγω έλλειψης τελωνείου. Στα προβλήματα του Κέντρου Υγείας αναφέρθηκαν τόσο η Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, κα Χατζοπούλου, όσο και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, κος Γ. Διαμαντόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που τέθηκαν στο σύνολο τους και δεσμεύτηκε για μια σειρά θεμάτων, που αφορούν στην χρηματοδότηση επέκτασης του Λιμένα Καμαριώτισσας με το πέρας των μελετών, στην υποστήριξη όσον αφορά στη δημιουργία αθλητικών υποδομών, στην αναζήτηση λύσεων στα θέματα που έθεσαν οι φορείς, ενώ τοποθετήθηκε και για το θέμα των αιολικών πάρκων, δηλώνοντας ότι είναι άρα πολύ επιφυλακτικός σε μεγάλες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών, σε μικρά νησιά που αλλοιώνουν ουσιαστικά το φυσικό περιβάλλον. Τέλος, η Υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα έργα συντήρησης πολιτιστικών μνημείων στο νησί. 

Κατά την επίσκεψη του ο Πρωθυπουργός με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης Σαμοθράκης.

Επίσης ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στα πολιτιστικά μνημεία του τόπου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, στο Κάστρο της Χώρας και στο Λαογραφικό Μουσείο, ενώ δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και τα μνημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αφού πραγματοποίησε πεζοπορία στο φαράγγι του Φονιά και επίσκεψη στα Ιαματικά Λουτρά.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κος Νίκος Γαλατούμος, αποτιμά ως ιδιαιτέρως θετική την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία των θεμάτων, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την θέρμη με την οποία αντιμετώπισαν τα ζητήματα του νησιού, τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όσο και το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών που τον συνόδευαν.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο