ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΥΡΝΙΑ

P2022852

Παραδοσιακά εορτάστηκε και φέτος η ”Υπαπαντή του Κυρίου” στις 2 Φεβρουαρίου στην ομώνυμη εκκλησία στην Πουρνιά, Κοιτάδας Σαμοθράκης. Ο εορτασμός έγινε όπως κάθε χρόνο με την Θεία Λειτουργία την οποία ακολούθησε  φαγοπότι με κυρίαρχο έδεσμα το παραδοσιακό ”παστό χοιρνό” (λαρδί) και άφθονα ψητά κρέατα, τσίπουρο και κρασιά.

Το Πανηγύρι παραδοσιακά είναι το σημαντικότερο της χειμερινής περιόδου για τη νότια πλευρά του νησιού και λαμβάνει χώρα σε μια από τις εντυπωσιακότερες τοποθεσίες της περιοχής, αν και η εκκλησία είναι αθέατη από παντού. Η πρόσβαση γίνεται σχετικά εύκολα με την παρέμβαση του Δήμου από τον αγροτικό δρόμο της Κοιτάδας και τον Προφήτη Ηλία.

Η εκκλησία της Υπαπαντής, μονόχωρος, μεσοβυζαντινός ναός 10ου-11ου αιώνα, είναι από τα παλαιότερα σωζόμενα κτίσματα του νησιού, χτισμένη με το εκφορικό σύστημα, ενώ είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στο φυσικό τοπίο.

Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους και θέματα του Δήμου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebook
Twitter