Παράταση για την έκθεση ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ στο Μουσείο της Ακρόπολης εως 10/1/2016

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Παράταση για την έκθεση ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ στο Μουσείο της Ακρόπολης εως 10/1/2016
Το Μουσείο Ακρόπολης λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού θα παρατείνει τη διάρκεια της περιοδικής έκθεσης «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» έως τις 10 Ιανουαρίου 2016. Για να δώσει επίσης τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους επισκέπτες που επιθυμούν να την δούνε, το Μουσείο αποφάσισε η είσοδος στην περιοδική έκθεση να είναι ελεύθερη από την 1η Σεπτεμβρίου 2015. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές παρουσιάσεις με θέμα τη Σαμοθράκη.Πρόγραμμα παρουσιάσεων:
«Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών»
Το άγριο, μυστηριώδες και δροσερό τοπίο της Σαμοθράκης έχει φτάσει στην Αίθουσα των Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης. Οι επισκέπτες ταξιδεύουν καθημερινά στη φύση, στους ανθρώπους και στο παρελθόν του νησιού και ειδικά κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή με πλοηγούς τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου.

Ελληνικά: κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή, στη 1:00 μ.μ.
Αγγλικά: κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή, στις 11:00 π.μ.
Γαλλικά: κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, στις 11:00 π.μ.
Διάρκεια: 50′
Συμμετοχή: Έως 40 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση. Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Σημείο συνάντησης: Στο γυάλινο δάπεδο στο ισόγειο του Μουσείου

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν με την ομάδα τους (15-40 άτομα) την παρουσίαση «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών» και σε διαφορετικές ημέρες και ώρες (στις ώρες λειτουργίας του Μουσείου) κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των Αρχαιολόγων-Φροντιστών του Μουσείου.
Τηλεφωνικές κρατήσεις: κάθε Τρίτη και Παρασκευή 9:00 π.μ.-10:00 π.μ. στο 210 9000900 / εσωτ. 405.

«Οι Μεγάλοι Θεοί της Σαμοθράκης και η Αθηνά της Ακρόπολης»
Οι επισκέπτες του Μουσείου συμμετέχουν κάθε Παρασκευή σε ένα νυχτερινό ταξίδι στο ιερό των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης και στο ιερό της Αθηνάς στην Αθηναϊκή Ακρόπολη. Γνωρίζουν τους δύο χώρους, τους θεϊκούς πρωταγωνιστές τους, τους μύθους, τις τελετουργίες, την παρουσία και τις προσδοκίες των αρχαίων επισκεπτών τους, μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα τοπία και τους ήχους τους.

Ελληνικά: κάθε Παρασκευή, στις 8:00 μ.μ.
Αγγλικά: κάθε Παρασκευή, στις 6:00 μ.μ.
Διάρκεια: 60′
Η παρουσίαση γίνεται από τους Αρχαιολόγους- Φροντιστές του Μουσείου Ακρόπολης
Συμμετοχή: Έως 40 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση. Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Σημείο συνάντησης: Στο γυάλινο δάπεδο στο ισόγειο του Μουσείου.

Πηγή: http://www.in.gr/entertainment/art/exhibitions/article/?aid=1500021201

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο