ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Η ΟΜΩΝΥΜΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Α.ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ”ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ”

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ  Η ΟΜΩΝΥΜΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Α.ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ''ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ''

Παρουσία όλων των συντελεστών της ταινίας αλλά και των Σαμοθρακιτών που βοήθησαν στην υλοποίηση τόσο της ταινίας “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ” της Αγγελικής Αριστομενοπούλου όσο και της μελέτης “Μονοπάτια Πολιτισμού Σαμοθράκης” της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο κατάμεστο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο στη Σαμοθράκη εκδήλωση με τίτλο ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ.

Η ταινία μικρού μήκους ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ που υπογράφει η βραβευμένη σκηνοθέτης Αγγελική Αριστομενοπούλου και συμμετέχει τιμητικά ο διεθνούς κύρους Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς,  είναι  του 2015  και αποτελεί παραγωγή του  Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι. Στην επίσημη προβολή της στο νησί της Σαμοθράκης παραβρέθηκε τόσο η Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη όσο  η σκηνοθέτης Αγγελική Αριστομενοπούλου και ο Παραγωγός Λουκάς Βαλεντής.

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης η μελέτη ”Μονοπάτια Πολιτισμού της Σαμοθράκης” από τον δασολόγο μελετητή Ιωάννη Στεφανίδη που την εκπόνησε, παρουσία της Προέδρου του ιδρύματος που την συχρηματοδότησε της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κας Λυδίας Καρρά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων η Μάγια Τσόκλη ενώ δημοσιογραφικά καλύφθηκε από δημοσιογράφο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και από τα Περιφερειακά ΜΜΕ  ENA Channel και  Status Radio.

Η ταινία προβλήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 σε δύο προβολές στον ίδιο χώρο για το κοινό, ενώ τη Δευτέρα 26 του μήνα προβλήθηκε στο Γυμνάσιο Λύκειο Σαμοθράκης παρουσία των συντελεστών.

Οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης που επισκέφτηκαν το νησί αποκλειστικά για την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν  σε κάποια από τα μονοπάτια πολιτισμού του νησιού, με την συνοδεία και ξενάγηση του Αρχαιολόγου κου Δημήτρη Μάτσα. Συγκεκριμένα είχαν την ευκαιρία να πεζοπορήσουν στο μονοπάτι (Γριά Βάθρα- Μονή Χριστού) και να ξεναγηθούν στην ομώνυμο βυζαντινό μνημείο όπως επίσης στο ΚΑΣΤΡΟ της Χώρας. Επιπλέον ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Παλιάπολης και περπάτησαν στην οχύρωση της Αρχαίας Πόλης, ενώ κάποιοι από αυτούς επέλεξαν να πεζοπορήσουν στο ορειβατικό μονοπάτι Ε6 με προορισμό το Φεγγάρι του όρους Σάος με τη συνοδεία και καθοδήγηση μέλους του Ορειβατικού Συλλόγου Σαμοθράκης κου Γ.Σαράντου.

Και οι δύο δράσεις: παραγωγή ταινίας και εκπόνηση μελέτης μονοπατιών που σχεδιάστηκαν με τη μέριμνα του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου του Παρισιού έχουν αποφέρει ήδη στον τόπο δύο πολύ γόνιμε συνεργασίες ενώ προβάλουν τη Σαμοθράκη σε ένα στοχευμένο κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ταινία ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ θα προβληθεί στους επόμενους μήνες σε Λονδίνο και Βερολίνο ενώ έχει ήδη προβληθεί στο Παρίσι τον περασμένο Ιούνιο.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από τον Δήμο Σαμοθράκης με την υποστήριξη της ΠΕ Ροδόπης της ΠΑΜΘ και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Τουρισμού κου Μ.Αμοιρίδη.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ  Η ΟΜΩΝΥΜΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Α.ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ''ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ'' ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ  Η ΟΜΩΝΥΜΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Α.ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ''ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ'' ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ  Η ΟΜΩΝΥΜΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Α.ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ''ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ'' ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ  Η ΟΜΩΝΥΜΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Α.ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ''ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ'' ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ  Η ΟΜΩΝΥΜΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Α.ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ''ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ'' ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ  Η ΟΜΩΝΥΜΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Α.ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ''ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ''

 

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο