Πρακτικά συνεδρίασης Επιτροπής Υγείας

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Πρακτικά συνεδρίασης Επιτροπής Υγείας

Την Πέμπτη 26/11/2020 συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η Επιτροπή Υγείας προκειμένου να εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια αντιμετώπισης περιστατικών καραντίνας, να γίνει απολογισμός των προσφάτων ενεργειών και να προγραμματιστούν επόμενες δράσεις. Έτσι αποφασίστηκε:

  1. Για τα περιστατικά καραντίνας ορίσαμε ποιες αρμοδιότητες έχει κάθε φορέας και θα συζητηθούν και εξειδικευτούν αύριο στην έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού πολιτικής προστασίας/ φυσικών καταστροφών . Ο Δήμος από πλευράς του θα ενεργοποιήσει ομάδα πρώτης υποδοχής, ενημέρωσης και παροχής βοήθειας όπου αυτό είναι αναγκαίο. Συζητήθηκαν σενάρια που αφορούν έκτακτες μετακινήσεις ατόμων σε καραντίνα, θανάτου, κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης
  2. Επειδή λόγω περιορισμών δεν μπορούν να γίνουν όσα είχαν αρχικά προγραμματιστεί, αποφασίσαμε την αναβάθμιση της σελίδας και ως προς το κομμάτι της ενημέρωσης για θέματα υγείας και όχι μόνο την ενημέρωση για τυχόν δράσεις. Έτσι η σελίδας της επιτροπής θα έχει και ενημερωτικό ρόλο σε θέματα υγείας πάντα.
  3. Μετα την πρόσφατη επίσκεψη της κινητής μονάδας του ιδρύματος Νιάρχου και την δεδομένη συνεργασία μας, πέραν από την σταθερή επίσκεψη κλιμάκιου γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων που θα γίνετε κάθε 6 μήνες, οι κινητές μονάδες σε πλήρη στελέχωση, θα έρχονται κάθε 18 περίπου μήνες και όχι κάθε 24 με 36 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Επίσης θα διερευνήσουμε και ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία με μελλοντικές δωρεές που θα μπορούσαν να γίνουν προς το νησί μας.
  4. Αποφασίστηκε να διοργανώσουμε και να εφαρμόσουμε προγράμματα υγειούς γήρανσης
  5. Αποφασίσαμε να διερευνήσουμε την δυνατότητα να ενταχτούμε σε προγράμματα e -heath και στο δίκτυο υγειών πόλεων
  6. Να δούμε την δυνατότητα ενός προγράμματος «υιοθεσίας μας » από την ιατρική του Δημοκρίτειου πανεπιστήμιου Θράκης ώστε να μπορούν να παρέχονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νησί μας. Παλαιοτέρα κάτι παρόμοιο είχε γίνει με το παιδαγωγικό τμήμα.

Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος  Κος Νίκος Γαλατούμος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος  Κα Σόνια  Βασιλειάδου και τα μέλη Χρύσα Δεληγιάννη και Δάφνη Χαλκιά. Η Κα Γερονικολάκη δεν παρευρέθηκε λόγω τεχνικού κολλήματος

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο