ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “SAMOTHRACE – WALK WITH ME”

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “SAMOTHRACE – WALK WITH ME”

Με αφορμή την απόφαση για συντήρηση του περίφημου αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης που βρίσκεται στο Λούβρο, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Παρισιού CCHEL, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και τον Δήμο Σαμοθράκης, ξεκίνησαν μια νέα δράση για την Σαμοθράκη, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Culture Paths.

Σκοπός της δράσης “SamothraceWalk with me” είναι οι οργανισμοί αυτοί να σχεδιάσουν, να χρηματοδοτήσουν και να ανακατασκευάσουν τα ιστορικά μονοπάτια του νησιού, ώστε η υπέροχη Σαμοθράκη με τα ειδυλλιακά της τοπία, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τις θερμές πηγές και τους αρχαιολογικούς της χώρους να συγκαταλεχθεί ξανά στους δημοφιλείς τουριστικούς οδηγούς.

Για τον σκοπό αυτό και για να γνωρίσει ο κόσμος τη Σαμοθράκη και τους ανθρώπους της, δημιουργήθηκε η μικρού μήκους ταινία ντοκιμαντέρ Σαμοθράκη, η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην έδρα της Ουνέσκο στο Λονδίνο, στο Παρίσι αλλά και στο ίδιο το νησί της Σαμοθράκης και αλλού.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα, το CCHEL με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού προχωρούν στη δημιουργία ενός crowdfunding, για τη συλλογή των αναγκαίων πόρων για τα μονοπάτια σε διεθνές επίπεδο.

Η έναρξη του crowdfunding προγραμματίζεται για τις 12 Μαΐου 2017, ημερομηνία κατά την οποία θα παρουσιαστεί η δράση, στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, και θα προβληθεί η ταινία Σαμοθράκη.

Ας ενώσουμε τις προσπάθειες μας για να γνωρίσει όλος ο κόσμος τον τόπο που γέννησε την Νίκη!

Πληροφορίες και πρόγραμμα: Samothrace  Walk with me

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο