ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ  ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Τη Σαμοθράκη επισκέφτηκαν η Πρόεδρος του International Foundation for Greece κα Ασπασία Λεβέντη και ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης προς την Ελλάδα ”12 ώρες για την Ελλάδα: μια ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης” κος Jimmy Jamar, τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2016. Λόγος της επίσκεψης τους ήταν η παροχή δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία του νησιού, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας ”12 ώρες για την Ελλάδα: μια ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης”.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε πριν 3 χρόνια από πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων που είναι εγκατεστημένοι στις Βρυξέλλες, έχοντας ως στόχο να σταλεί ένα έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας προς τον Ελληνικό λαό. Εμπνευστής της είναι ο φιλέλληνας Jimmy Jamar Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο.

Για το 2014, τα έσοδα της πρωτοβουλίας, δόθηκαν στο International Foundation for Greece με στόχο να διατεθούν σε ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη. Με απόφαση του Ιδρύματος  και της προέδρου του κας Α.Λεβέντη, τα χρήματα διατέθηκαν για την παροχή δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία του Ν. Έβρου μέσα στα οποία ήταν και τα σχολεία της Σαμοθράκης.

Η παράδοση του πετρελαίου έγινε χτες παρουσία και των δύο εκπροσώπων, της κας Α. Λεβέντη και του κου J.Jamar, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής τους στο νησί, επισκέφθηκαν όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού όπου έγιναν δεκτοί από τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων αλλά και τους μαθητές, ενώ λίγο πριν την αναχώρηση τους ξεναγήθηκαν και στον Αρχαιολογικό χώρο της Παλαιάπολης.

Εκ μέρους του Δήμου την αποστολή υποδέχτηκε ο Δήμαρχος, ενώ αρωγός για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Πρόξενος Χρήστος.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο