ΣΥΜΦΩΝΟ ΦΙΛΙΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΣΥΜΦΩΝΟ ΦΙΛΙΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ  ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ  ΣΤΙΣ 20 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στη Ρώμη, θα υπογραφεί από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Αθανάσιο Βίτσα και την Πρόεδρο του Ιστορικού Κέντρου της Ρώμης Sabrina Alfonsi, Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ του Δήμου Σαμοθράκης και του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος του ”Ιστορικού Κέντρου της Ρώμης” σε μια τελετή που θα λάβει χώρα στο Καπιτώλιο στις 5.00μμ.
Στην τελετή το Δήμο Σαμοθράκης θα εκπροσωπήσουν επιπλέον ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Προέδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου κοςυ Π. Παπάς και ο αρχαιολόγος -μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Σαμοθράκης κος Δ. Μάτσας.
Η υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας μεταξύ των δύο δήμων τους τελευταίους 18 μήνες και η αρχή μιας στενής σχέσης με στόχο την ανάπτυξη φιλικών δεσμών και την εμβάθυνση των πολιτισμικών κυρίως αλλά και των τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δυο Δήμων.
Οι Δήμοι Σαμοθράκης και Ρώμης συνδέονται με αρχαίους δεσμούς καθώς η Σαμοθράκη και η Ρώμη συνδέονται στο μύθο και στην ιστορία: οι μυθικές μορφές του Δαρδάνου και του Αινεία μετέφεραν τα ιερά αντικείμενα των Μεγάλων Θεών που σχετίζονται με τους θεούς Penates από τη Σαμοθράκη στην Ιταλία και τη Ρώμη· το Ιερό των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης και το νησί της Σαμοθράκης συνολικά αποτέλεσαν σημεία αναφοράς της Ρωμαϊκής Ιστορίας και ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία της Μεσογείου από την εποχή του Φιλίππου Ε. Οι πρώτες αναφορές για το νησί της Σαμοθράκης γίνονται στην Ιστορία της Ρώμης από τον Cassius Hemina από τον 2ο π.χ. αιώνα ο οποίος υποστηρίζει ότι η λατρεία των Μεγάλων Θεών από τους Ρωμαίους (Penates) προέρχεται από το νησί της Σαμοθράκης. Από τότε το νησί καταλαμβάνει σημαντική θέση στο μύθο της τρωικής προέλευσης της Ρώμης και στον οποίο σημαντικό ρόλο παίζει ο Αινείας, εξόριστος από την Τροία ευγενής πρόγονος του Ρωμύλου.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο