ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών του νησιού έγινε με την προκήρυξη της μελέτης ΠΕΑΛ (Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα) https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A9%CE%92%CE%944653%CE%9F%CE%9E-11%CE%9E?inline=true του λιμένα Καμαριώτισσας η οποία δημοσιεύτηκε στις 28-1-2016 από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων-Γενική Γραμματεία Υποδομών- Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών.

Με την προκήρυξη αυτή δρομολογείται η επέκταση του Λιμανιού της Σαμοθράκης έργου προοπτικής για την πρόοδο του νησιού και την μελλοντική ανάπτυξη του. Η μελέτη Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα θα γίνει στα όρια της χερσαίας ζώνης που θα προκύψουν από τον προσδιορισμό των αναγκαίων λιμενικών χρήσεων σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες και προβλεπόμενες κατασκευές και εγκαταστάσεις. Θα μελετηθεί η μορφή αναπτύξεως των λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων του λιμένα, η οργάνωση των λειτουργιών (Λιμενικών, Συγκοινωνιακών, Μεταφορών κ.ά.) όλης της λιμενικής ζώνης και η ομαλή ένταξή της στην πόλη της Καμαριώτισσας με την διαμόρφωση ολοκληρωμένης σύνδεσης με το βασικό οδικό δίκτυο.

Το πρώτο βήμα έγινε πράξη μετά από συστηματική και πολύμηνη προσπάθεια και εντατική εργασία του Δημάρχου Σαμοθράκης σε συνεργασία τόσο με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου  και συγκεκριμένα με τον πρώην Υπουργό κο Χρυσοχοϊδη όσο και με την σημερινή ηγεσία και κυρίως με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κο Δέδε αλλά και τον προϊστάμενο της Δ4 κο Τσουκαλά αλλά και τις διοικήσεις του ΟΛΑ τόσο την προηγούμενη κο Σταυράκογλου όσο και τη σημερινή κο Δούκα,ενώ αποτελεσματική υπήρξε και η βοήθεια που προσέφερε στην τελική φάση η Βουλευτής Έβρου κα Γκαρά.

Μετά και την άλλη πρόσφατη επιτυχή έκβαση της προσπάθειας προκήρυξης της ακτοπλοϊκής γραμμής Λαυρίου- Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης για τη θερινή περίοδο, η παρούσα επιτυχής κατάληξη αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα αποτελεσματικής συνεργασίας φορέων  προς όφελος του τόπου μας.

Με τις δυο αυτές σε σειρά επιτυχίες μπαίνουν τα θεμέλια για την άρση της απομόνωσης της Σαμοθράκης και την εμφάνιση ουσιαστικής προοπτικής στην οικονομική της ανάκαμψη, δίνοντας λύσεις στο θέμα της προβληματικής συγκοινωνίας που απασχολεί  το νησί τα τελευταία χρόνια.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο