Φιλοσοφικό Συμπόσιο: ”Φωτιά Νερό Αέρας Γη Φαινομενολογία της Φύσης” Σαμοθράκη 16 Σεπτεμβρίου 2015

20150916_203356-1

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Εταιρία Φιλοσοφικών Φαινομενολογικών Μελετών του διάσημου για την φιλοσοφική του παράδοση Γερμανικού Πανεπιστημίου του Τύμπινκγεν, υλοποιήθηκε στα πλαίσια του 3ου Φιλοσοφικού Συνεδρίου που διοργανώνεται στη Σαμοθράκη με την συνεργασία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τύμπινγκεν την υποστήριξη του Γερμανικού Προξενείου και του Δήμου Σαμοθράκης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου στη Σαμοθράκη διεξάγονται στα γερμανικά και λαμβάνουν χώρα στο Παλαιό Σχολείο Θέρμων. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία την Παρασκευή στις 18/9  στις 20.00 στο Πνευματικό Κέντρου στη Χώρα να παρακολουθήσει στα ελληνικά την εισήγηση του αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα με τίτλο ”Ο Κάδμος και η Αρμονία στο Ιερό των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης”.

Στόχος και προοπτική για τον Δήμο μας είναι η υλοποίηση του Φιλοσοφικού Συνεδρίου στο νησί μας κάθε δεύτερη χρονιά ενώ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επιλογή της Σαμοθράκης ως τόπου παραγωγής ιδεών φιλοσοφικών διαλέξεων και επιστημονικών ανακοινώσεων.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter