Ανακοίνωση Συνδιοργάνωσης του Δήμου Σαμοθράκης με το Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βουκουρεστίου του Samothraki Project.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Ανακοίνωση Συνδιοργάνωσης του Δήμου Σαμοθράκης με το  Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βουκουρεστίου του Samothraki Project.

Ο Δήμος Σαμοθράκης καλωσορίζει το Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βουκουρεστίου (Ρουμανία), τμήμα Ζωγραφικής- Καλών Τεχνών, υπό τον καθηγητή κο Ion Anghel που θα βρίσκεται στη Σαμοθράκη από τις 18/6/18 έως τις 26/6/18, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, πραγματοποιώντας δημιουργική θερινή κατασκήνωση.

Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές θα χρησιμοποιήσουν αντικείμενα που θεωρούνται σκουπίδια (ξύλα από ακτές, κιβώτια, οστά ζώων, πετονιές, πλαστικά, σακούλες κ.α.) για να κατασκευάσουν έργα σχετικά με τη Νίκη της Σαμοθράκης και να δημιουργήσουν σχετικά με τις αρχαιότητες με τα παραπάνω υλικά εκφράζοντας τον σύγχρονο πολιτισμό με θεώρηση πως η τέχνη χρησιμοποιεί σκουπίδια, όχι μόνο για να ελαχιστοποιεί κόστος, αλλά και για να διεγείρει τη φαντασία του καλλιτέχνη και καταφέρνει το μάξιμουμ της καλλιτεχνικής έκφρασης και του οπτικού αποτελέσματος με ελάχιστα μέσα, προσαρμοσμένα στο χώρο έμπνευσης.

Τα έργα τους, αποτελέσματα της δημιουργικής τους έκφρασης κατά την παραμονή τους στο νησί, θα παρουσιαστούν στο Πνευματικό Κέντρο Νικόλαος Φαρδύς στη Χώρα Σαμοθράκης στις 25/6/18 σε μια έκθεση ανοικτή για το κοινό.

Καλή επιτυχία!

 

 

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο