Βιολογικές καλλιέργειες – 3η Πρόσκληση

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Βιολογικές καλλιέργειες - 3η Πρόσκληση

Αναμένεται

https://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=4239

Ενισχύσεις για τη μετατροπή και διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην γεωργία. Αφορά αγροτεμάχια με αροτραίες καλλιέργειες (αραβόσιτος κτηνοτροφικός, αραβόσιτος εδώδιμος, χειμερινά σιτηρά, μηδική, τριφύλλι, άλλα κτηνοτροφικά ψυχανθή) ή/και μόνιμες καλλιέργειες (ελαιοκομία, σταφίδα, επιτραπέζια σταφύλια και οινοποιήσιμα σταφύλια, ακρόδρυα), όσπρια, φυλλώδη λαχανικά – σταυρανθή, βολβώδη, καρότο, πατάτα.

Δικαιούχοι μπορούν να κριθούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί, σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμ. 104/7056/21-1-2015 (ΦΕΚ 147/Β’/22-1-2015) απόφασης «Εθνικές επιλογές, διοικητικά μέτρα και διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων ενισχύσεων κατ’ εκτέλεση του Καν.(ΕΕ) 1307/2013 και του Καν. (ΕΕ) 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου», όπως ισχύει.

Περίοδος υποβολής

από 19/2/2019 έως 21/3/2019

Όροι και προϋποθέσεις

Τα αιτούμενα προς ένταξη αγροτεμάχια, κατά περίπτωση, πρέπει να πληρούν τόσο κατά την υποβολή της αίτησης … ” src=”cid:[email protected]″ alt=”https://www.espa.gr/Style%20Library/Images/icon-expand.jpg” border=”0″ class=”Apple-web-attachment Singleton” style=”opacity: 1;”>

Τα αιτούμενα προς ένταξη αγροτεμάχια, κατά περίπτωση, πρέπει να πληρούν τόσο κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της δέσμευσης τα παρακάτω κριτήρια επιλεξιμότητας:

  • να είναι δηλωμένα στην ΕΑΕ του υποψηφίου κατά το έτος  2018
  • να κατέχονται νόμιμα κατά την ένταξη και για κάθε έτος, καθ’ όλη την περίοδο δέσμευσης
  • ειδικά για τη δράση 11.2.1 του Υπομέτρου 11.2, να περιλαμβάνονται σε ενεργή σύμβαση με ΟΕ&Π μέχρι και την έκδοση της παρούσας
  • στην περίπτωση των μόνιμων καλλιεργειών (δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπελώνες) τα προς ένταξη αγροτεμάχια θα πρέπει να είναι δηλωμένα στην ΕΑΕ του ενδιαφερόμενου υποψηφίου για το έτος 2018, με επιλέξιμη για τη δέσμευση  μόνιμη καλλιέργεια.
  • Τι χρηματοδοτείται
  • Οι ενισχύσεις χορηγούνται ετησίως, ανά εκτάριο γεωργικής έκτασης για να αποζημιώνουν τους δικαιούχους για και το διαφυγόν εισόδημα και τις πρόσθετες δαπάνες ως αποτέλεσμα των δεσμεύσεων που ανελήφθησαν. Το ύψος ενίσχυσης περιγράφεται αναλυτικά για κάθε δράση στην παράγραφο 1.6 της Πρόσκλησης που βρίσκεται στα Σχετικά αρχεία.
Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο