Δελτίο Τύπου για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Κυριακή 4/3/2018.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Δελτίο Τύπου για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Κυριακή 4/3/2018.

Το θέμα της αντικατάστασης του ΣΑΟΣ ΙΙ κατά την επικείμενη απαραίτητη ακινησία για την συντήρηση του συζητήθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Κυριακή 4/3/2018.
Στην συνεδρίαση κατόπιν πρόσκλησης ήταν παρόντες οι βουλευτές Ν. Έβρου Αναστασία Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μενέλαος Μαλτέζος και από το κυβερνητικό κόμμα η Ειρήνη Αλεξά , από την εταιρεία SAOS οι Φώτης Μανούσης και Δημήτρης Λαζόπουλος.
Σημαντικά στοιχεία ήταν η πληροφόρηση από τον Υφυπουργό κο. Ν. Σαντορινιό που τη μετέφερε ο Δήμαρχος σύμφωνα με την οποία στη σύσκεψη της Παρασκευής 2/3/2018 που έγινε στο Υπουργείο με την παρουσία του κου. Μανούση σημειώθηκε πρόοδος αναφορικά με τη δρομολόγηση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ και ότι το Υπουργείο αναμένει το πιστοποιητικό κλάσης του νηογνώμονα που ελέγχει το πλοίο. Εφόσον αυτό προσκομιστεί στο επόμενο ραντεβού του κου. Μανούση με το Υπουργείο το ζήτημα θα λυθεί.
Από την πλευρά της εταιρείας ο κος. Μανούσης πληροφόρησε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η εταιρεία ανταποκρίνεται και θα εξακολουθήσει να προσκομίζει ότι της ζητηθεί και στη συνέχεια ανέπτυξε το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Σαμοθράκης.
Μετά τη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα υποστηρίξει οποιαδήποτε θετική προοπτική αλλά αυτό που προέχει είναι να μην μείνει το νησί χωρίς συγκοινωνία.
Ομόφωνο αίτημα του Συμβουλίου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι η αντικατάσταση του ΣΑΟΣ ΙΙ κατά την απουσία του.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο