ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 4/9/2019

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 4/9/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σαμοθράκης που βρίσκεται στην Χώρα Σαμοθράκης, πραγματοποιήθηκε  ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων των δύο (2) πρώτων χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης.

Η έναρξη της ημερίδας έγινε  από την υπεύθυνη της πράξης ¨Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης¨ και Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Σαμοθράκης κα. Καπετανίδου Στυλιανή η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα που οδήγησε τον Δήμο Σαμοθράκης να εκμεταλλευτεί το θεσμικό πλαίσιο του Ν. Νόμος 4368/2016 (άρθρο 4)  και να  ανταποκριθεί άμεσα στην πρόσκληση της  Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, να υποβάλει και να εντάξει την πράξη ¨Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης¨ στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 4- Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων και Κοινωνική Συνοχή  του Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ-ΕΣΠΑ 2014-2020 αλλά και στα καινοτόμα χαρακτηριστικά της νέας δομής.

Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος κ. Βίτσας Αθανάσιος, ο οποίος μεταξύ των άλλων  τόνισε τον υποστηρικτικό ρόλο της νέας δομής στην άσκηση  αρμοδιοτήτων κοινωνικής πολιτικής του Δήμου αλλά και στο καλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της δομής.

Η Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας κα. Βάβουρα Μαλατένια- Κοινωνική Λειτουργός παρουσίασε  την ταυτότητα της πράξης, ενώ τα στελέχη του κα. Βαβάλου Πολυξένη -Κοινωνική Λειτουργός και κα. Σλαβίδου Βασιλική Στέλεχος Προώθησης της Απασχόλησης και Στήριξης της επιχειρηματικότητας παρουσίασαν τις δράσεις και τα αποτελέσματα λειτουργίας των δύο πρώτων ετών του Κέντρου Κοινότητας.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι της παρούσας αλλά και της νέας δημοτικής αρχής, εκπρόσωποι τοπικών φορέων αλλά και ενδιαφερόμενοι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού.

 

Σχετικό video θα αναρτηθεί στο link του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Δήμου Σαμοθράκης www.samothraki.gr .

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο