Διασκέδασε Γυμνάσου και αποφάσισε τι σου αρέσει για παιδιά 8-16 ετών στις 16-19/11/2017

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Διασκέδασε Γυμνάσου και αποφάσισε τι σου αρέσει για παιδιά 8-16 ετών στις 16-19/11/2017

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 16-19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ ΓΥΜΝΑΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΙΔΙΑ 8-16
Μάθε τις ικανότητές σου, διασκέδασε και γνώρισε διαφορετικά αθλήματα για να αποφασίσεις με σιγουριά τι σου αρέσει. Ταχύτητα, δύναμη και αντανακλαστικά σε συνδυασμό με την καλή εκτέλεση των βασικών κινήσεων θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα το σώμα σου και να διαλέξεις το άθλημα που σου ταιριάζει…
Πέμπτη 16/11 ώρα 14:30-18:00
Παρασκευή 17/11 ώρα 10:30-18:00
Σάββατο 18/11 ώρα 10:30-18:00 – Ομιλία Διατροφολόγου 17:00-19:00
Κυριακή 19/11 ώρα 11:00 – Παιχνίδια & Επιστημονικές Μετρήσεις
Στο χώρο του Δημοτικού σε περιμένουν….
Πανεπιστημιακοί Ιατροί, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Διαιτολόγοι, Φυσιοθεραπευτές και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων της κινητής αθλητιατρικής μονάδας του προγράμματος «Sports Excellence», που υλοποιείται από την Αναγέννηση & Πρόοδος, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Σκοπός προγράμματος
Σκοπός είναι η επαφή των μαθητών με την κίνηση και την υγεία μέσω της πολύπλευρης κινητικής εκπαίδευσης της αξιολόγησης με γηπεδικές και εργαστηριακές δοκιμασίες και της καταγραφής δεικτών της σύστασης του σώματος. Επιπλέον σκοπό έχει την καταγραφή και εξ αποστάσεως παρακολούθηση προγραμμάτων άσκησης, διατροφής και ψυχολογίας.
Οι μαθητές μυούνται στην ορθή εκτέλεση βασικών μετακινήσεων και θέσεων του σώματος με εκπαιδευτικά μέσα τα βασικά κινητικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά Ολυμπιακών αθλημάτων. Οι μαθητές παρακινούνται να αξιολογηθούν για τον έλεγχο βασικών δεξιοτήτων με τη βοήθεια γηπεδικών και εργαστηριακών μετρήσεων και δοκιμασιών του προγράμματος SE.
Παράλληλα οι μαθητές ενημερώνονται για την υγιεινή διατροφή και την σημασία της άσκησης στη διατήρηση του κανονικού σωματικού βάρους. Όσοι μαθητές επιθυμούν μπορούν να αξιολογούνται όσον αφορά στη σύσταση του σώματος (ΒΜΙ).
Τέλος οι μαθητές εκπαιδεύονται στη χρήση εύχρηστου ηλεκτρονικού φακέλου ο οποίος θα πληροφορεί γιατρούς, ψυχολόγους, προπονητές το καθημερινό επίπεδο δραστηριότητας, την ψυχολογική διάθεση, τις διατροφικές συνήθειες και οποιαδήποτε άλλη παράμετρο υγείας και ευεξίας αποφασιστεί στην εξέλιξη του προγράμματος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έως την Παρασκευή 10/11 στο Σχολείο

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο