ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΕΝΤΕ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΕΝΤΕ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, πλήθος κόσμου και σύμμαχο των καλό καιρό εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Πέντε Νεομαρτύρων Σαμοθράκης την Κυριακή του Θωμά στις 8 Μαΐου 2016 στη Χώρα Σαμοθράκης.
Οι Πέντε Νεομάρτυρες Σαμοθράκης τιμούνται και εορτάζονται κάθε χρόνο την Κυριακή του Θωμά με θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χώρα, χωροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Ανθίμου, με τη συμμετοχή όλων των ιερέων του νησιού, λιτανεία της εικόνας και τέλεση δέησης για την ανομβρία στο εκκλησάκι του Αγίου Μιχάλη καθώς και διανομή πασχαλινών αυγών και παρουσία όλων των τοπικών αρχών.
Στο φετινό εορτασμό παρευρέθησαν εκτός των προαναφερόμενων, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Έβρου κος Δ. Πέτροβιτς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ κος Κ .Εξακουστός και ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος κος Δ.Μπουζέλος.
Το φετινό εορτασμό πλαισίωσε μουσικά η Ζωή Τηγανούρια με το σχήμα της, η οποία παρουσίασε νέες δικές της συνθέσεις παραδοσιακού ρυθμού και σε πρώτη εκτέλεση το ”Σαμοθράκης βήμα” το οποίο μόλις κυκλοφόρησε, ένα τραγούδι για τη Σαμοθράκη σε στίχους του Μητροπολίτη κκ Άνθιμου και σύνθεσης Ζωής Τηγανούρια. Το μουσικό πρόγραμμα συνόδευσε το νεανικό χορευτικό συγκρότημα Λακκώματος.
Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των βραβείων στους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των σχολειών Σαμοθράκης που απονέμει η Πανσαμοθρακική Εστία Αθηνών με χρηματικό έπαθλο χορηγίας ιδρύματος Μποδοσάκη, καθώς και των βραβείων με χρηματικό έπαθλο στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ που απονέμει ο Δήμος Σαμοθράκης εις μνήμην του Μιχαήλ Γεωργίου Χανού.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο