Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

Με μια συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το ΚΑΠΗ του Δήμου μας γιόρτασε ο Δήμος Σαμοθράκης την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμο στη Χώρα Σαμοθράκης.

Η 1η Οκτώβρη έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως ημέρα τρίτης ηλικίας και εορτάστηκε για πρώτη φορά στον Δήμο μας και υιοθετήθηκε για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως παρουσίασε και η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης & Παιδείας του Δήμου Σαμοθράκης κα Βάσω Χατζηγιαννακούδη-Πετροπούλου, της οποίας πρωτοβουλία ήταν η συγκεκριμένη εκδήλωση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2000 ζούσαν στον πλανήτη 600εκ. άνθρωποι άνω των 60 ετών. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025 ο αριθμός αυτός θα έχει φτάσει το 1,5 δις ενώ μέχρι το 2050 θα έχει ξεπεράσει τα 2 δις. Στη χώρα μας η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο πληθυσμός άνω των 60 ετών ξεπερνούσε τα 2.547.000άτομα με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες. Το 17% του πληθυσμού της χώρας μας ανήκει στην ηλικιακή αυτή ομάδα (άνω των 65ετών) ενώ η πρόβλεψη είναι ότι 2020 θα πλησιάζει το 24%. Με τα στατιστικά δεδομένα που έχουμε το 1/4 των κατοίκων της χώρας μας θα ανήκει στην ευαίσθητη αυτή ομάδα και με την επιστήμη να προοδεύει το προσδόκιμο ζωής να αυξάνεται και  με τις γεννήσεις να μειώνονται η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει χώρα γερόντων.

Με τον εορτασμό της ημέρας αυτής το ΚΑΠΗ του Δήμου μας απηύθυνε πρόσκληση στους δημότες μας να παρευρεθούν στην μικρή αυτή εκδήλωση προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Εκδήλωση πλαισιώθηκε από εύστοχα βίντεο και φωτογραφίες ενώ την βραδιά κόσμησε  τόσο η Ιωάννα Λημνιού- Πισμίση  και η Γιώτα Τηγανούρια, οι οποίες με τη μουσική ταξίδεψαν το κοινό, όσο και τα μικρά παιδιά τα οποία διαβάζοντας ποιήματα αφιερωμένα στους παππούδες ένωσαν ουσιαστικά αλλά και μεταφορικά τις γενιές.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο