Μία ακόμη σημαντική δράση προληπτικής ιατρικής

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Μία ακόμη σημαντική δράση προληπτικής ιατρικής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Φθινοπωρινή  Αποστολή της +ΠΛΕΥΣΗΣ στη Σαμοθράκη, η οποία πραγματοποίησε δωρεάν ιατρικές και  μικροβιολογικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού, από την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.

Συγχρόνως, η +ΠΛΕΥΣΗ διοργάνωσε ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες και πρόσφερε παιχνίδια και ηλεκτρονικό και εκπαιδευτικό υλικό στον Παιδικό Σταθμό της Χώρας, στα Νηπιαγωγεία της Χώρας και της Καμαριώτισσας, καθώς και στα Δημοτικά Σχολεία της Καμαριώτισσας και του Λακκώματος. Είμαστε ευγνώμονες για τις πολύτιμες υπηρεσίες, την προσφορά, αλλά και για την άψογη συνεργασία τους  όλα τα στελέχη, τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό, όσο και το διοικητικό προσωπικό της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας +ΠΛΕΥΣΗΣ.

Από πλευράς του Δήμου Σαμοθράκης τη διοργάνωση ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία ο Αντιδήμαρχος κος Πρόξενος Χρήστος. Ο χώρος που επιλέχθηκε για τη διεξαγωγή των ιατρικών και μικροβιολογικών εξετάσεων αποδείχθηκε κατάλληλος και ιδιαιτέρως εξυπηρετικός.

Αρχικά, να ευχαριστήσουμε το διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο του ΦΙΔΕΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ κο Παπανικολάου Διογένη για την παραχώρηση του χώρου για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων της αποστολής. Επίσης, ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε να δώσουμε στους Διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Σαμοθράκης κα Βάβουρα Ευαγγελία και κο Γιαραμάνη Χρήστο για την παραχώρηση του σχολικού  κτηρίου για τις ανάγκες της αποστολής. Τέλος, να ευχαριστήσουμε τη  Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού της Χώρας, καθώς και τους Διευθυντές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων  της Χώρας, της Καμαριώτισσας και του Λακκώματος.

Παράλληλα, θα δοθεί στη δημοσιότητα και το δελτίο τύπου της +ΠΛΕΥΣΗΣ (ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ), το οποίο παρουσιάζει τον απολογισμό της αποστολής και διαθέτει και οπτικοακουστικό υλικό από τη δράση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Νοέμβριος 2018

+ΠΛΕΥΣΗ (ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ) – ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2018 – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Με εξαιρετική επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η Φθινοπωρινή Αποστολή 2018 που πραγματοποίησε η +πλευση στην Σαμοθράκη, από την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου ως την Κυριακή 25 Νοεμβρίου. Συνολικά, στις δύο ημέρες λειτουργίας των ιατρείων της +πλευσης στην Σαμοθράκη εξετάστηκαν 310 κάτοικοι, στους οποίους έγιναν δωρεάν 637 εξειδικευμένες εξετάσεις. Αναλυτικά ανά ειδικότητα:

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ 32 ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ 71

(ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ, ΤΡΑΧΗΛΟΥ, ΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΚΟΙΛΙΑΣ) ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ 23

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΣΤ ΠΑΠ) 45 ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 71

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ 95
(TRIPLEX – ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ)

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ 58 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ 71 ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ 44 ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ 58 ΩΡΛ 69

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Όλα τα συμπεράσματα των γιατρών παρέμειναν στο τοπικό ιατρείο προκειμένου να χρησιμοποιούνται ως πληροφορίες αναφοράς από τους εκεί γιατρούς.

Η +πλευση προσέφερε επίσης δωρεάν μικροβιολογικές και βιοχημικές εξετάσεις αίματος σε 102 κατοίκους του νησιού που προσήλθαν στο «Φιδέλειο» για να δώσουν δείγμα αίματος. Αυτά συσκευάστηκαν σε ειδικά κιβώτια και μεταφέρθηκαν για ανάλυση στα πιστοποιημένα και υπερσύγχρονα εργαστήρια της Affidea, ενός από τους πιο αξιόπιστους παρόχους πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υψηλής ποιότητας στο ευρύ κοινό, η οποία χορήγησε δωρεάν τις υπηρεσίες της στην Σαμοθράκη με φορέα υλοποίησης την +πλευση. Τα αποτελέσματα θα συνεκτιμηθούν από τους γιατρούς της +πλευσης και τα τελικά συμπεράσματα θα σταλούν μαζί με τα αποτελέσματα σε κάθε κάτοικο μέσω του ιατρικού προσωπικού που ασκεί το λειτούργημά του στην Σαμοθράκη.

Η Affidea είναι κορυφαίος πάροχος εξωνοσοκομειακής φροντίδας και ιδιαίτερα διαγνωστικής απεικόνισης και ακτινοθεραπείας στην Ευρώπη (16 χώρες, 245 ιατρικά κέντρα) με πολυετή παρουσία στην Ελλάδα, διαθέτει πιστοποιημένα εργαστήρια κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001, ενώ τα βιοπαθολογικά της εργαστήρια είναι διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189. Διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο διαγνωστικών εργαστηρίων, καταξιωμένους ιατρούς και το πλέον σύγχρονο σύστημα τηλεϊατρικής στην Ελλάδα.

Η +πλευση συνέχισε να υποστηρίζει τα σχολεία των νησιών και στην Σαμοθράκη, καθώς παρέδωσε στον παιδικό σταθμό της Χώρας και τα νηπιαγωγεία Χώρας και Λακκώματος ηλεκτρονικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό, με την ευγενική χορηγία της Λάμδα Star. Η πιο όμορφη ανταμοιβή, για όλους, ήταν παραμύθι που έγραψαν και ζωγράφισαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου της Χώρας για να το χαρίσουν στους εθελοντές και το οποίο θα κοσμεί στο εξής και αυτό τα γραφεία της ομάδας.

Διοργανώθηκαν επίσης ψυχαγωγικές και ενημερωτικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες και συγκεκριμένα:

  •   Εργαστήρι χειροτεχνίας για παιδιά Δημοτικού
  •   Αντικαπνιστική δράση στο πλαίσιο του Smoke Free Greece για παιδιά Δημοτικού
  •   Ομιλία για τον Διαβήτη Τύπου ΙΙ για ενήλικες
  •   Ομιλία για την υπογονιμότητα για ενήλικες

    Οι εθελοντές της +πλευσης αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τον Δήμο Σαμοθράκης για την εξαιρετική συνεργασία αλλά και βοήθεια στην προσπάθειά να προσφερθούν δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους του νησιού, με την οργάνωση της κατανομής των επισκέψεων ανά ειδικότητα και ώρα, αλλά και την φροντίδα να είναι διαθέσιμοι οι χώροι του Γυμνασίου – Λυκείου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, που αποδείχθηκαν εξαιρετικοί για τον σκοπό αυτό. Επιστέγασμα αυτής της υποστήριξης, ήταν η ξενάγηση που οργάνωσε ο Δήμος στον αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού των Μεγάλων Θεών για τους εθελοντές, μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας των ιατρείων.

    Επίσης, τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και της τοπικής Τακτικής Διοίκησης του 41 ΣΠ που διέθεσαν επιπλέον οχήματα για την μεταφορά των εθελοντών, «άνοιξαν» την Λέσχη Αξιωματικών Σαμοθράκης σε όλους τους συμμετέχοντες στην αποστολή, ενώ ξενάγησαν και κλιμάκιο εθελοντών στους χώρους του στρατοπέδου.

Παρακαλούμε για την δημοσίευση.

Για την +πλευση ΑΜΚΕ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερες πληροφορίες και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από την Φθινοπωρινή Αποστολή 2018 στην Σαμοθράκη στo site και τα social media της +πλευσης και συγκεκριμένα:

Συνεργασία +πλευση – Affidea (εξετάσεις αίματος)

Στη Σαμοθράκη θα χτίσουμε δεσμούς… αίματος!

Συνεργασία +πλευση – Λάμδα Star (εξοπλισμός σχολείων)

Τα παιδιά της Σαμοθράκης μας είπαν ευχαριστώ με ένα παραμύθι για την +πλευση!

Πρώτη ημέρα λειτουργίας ιατρείων

Φροντίσαμε τους κατοίκους της Σαμοθράκης με το καλύτερο μας χαμόγελο!

Δεύτερη ημέρα λειτουργίας ιατρείων

Μαζική προσέλευση στα ιατρεία της +πλευσης, ακόμη και με… τρακτέρ!

Οδοντίατροι

Οι οδοντίατροι της +πλευσης «σφράγισαν»… τη σχέση μας με την Σαμοθράκη!

Τεστ-Παπ

Οι γυναίκες αξιοποίησαν στο μέγιστο την παρουσία της +πλευσης στη Σαμοθράκη

Βίντεο Φθινοπωρινής Αποστολής 2018

https://www.youtube.com/watch?v=SrSr5JEu5sQ

Live videos

https://www.facebook.com/pg/Symplefsi/videos/

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Μία ακόμη σημαντική δράση προληπτικής ιατρικής ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Μία ακόμη σημαντική δράση προληπτικής ιατρικής ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Μία ακόμη σημαντική δράση προληπτικής ιατρικής

 

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο