Πρακτικά συνεδρίασης Επιτροπής Υγείας – Δεκέμβριος 2020

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Πρακτικά συνεδρίασης Επιτροπής Υγείας - Δεκέμβριος 2020

Την Δευτέρα  21/12/2020 συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η Επιτροπή Υγείας προκειμένου να εγκριθεί ο απολογισμός και να συζητηθούν τρέχοντα θέματα . Έτσι:

  • Εγκρίθηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων το 2020 και συμφωνήθηκε να αναρτηθεί την Τρίτη 29 ή την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου
  • Ενημερωθήκαμε για την πορεία των εργασιών σχετικά με την μετατροπή της οικίας Τερζή σε προσωρινό ΚΥ και συμπληρωματικό  του ήδη υπάρχοντος στην Καμαριώτισσα και συζητήσαμε τυχόν ενστάσεις και προτάσεις που μπορεί να κάνει ο Δήμος. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ και του ΚΥ, ωστόσο ο Δήμος σε κάθε περίπτωση θα είναι αρωγός σε ότι του ζητηθεί.
  • Μετα την Τροποποίηση πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΜΘ» 2014-2020 – αμθ83, που μας εστάλη από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, αποφασίσαμε να αιτηθούμε προς ένταξη τον ξενοδοχειακό και ιατροτεχνικό εξοπλισμό του Ιατρείου των Ιαματικών λουτρών των Θέρμων, ώστε να αναβαθμιστεί  η ποιότητα των εκεί παρεχόμενων υπηρεσιών και την απόκτηση ενός αυτοκινουμένου ειδικά διαμορφωμένου ιατρείου ώστε να είναι δυνατή σε συνεργασία με το ΚΥ ή με άλλο φορέα (πχ στρατό) η εξυπηρέτηση σε εβδομαδιαία βάση των οικισμών του νησιού μας.  
  • Συζητήσαμε για την ένταξη του ΠΙ Καμαριώτισσας σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης ώστε να γίνει δυνατή  η αλλαγή των κουφωμάτων, η κατασκευή εξωτερικού στεγάστρου στην είσοδο και βελτίωσή του σαν οίκημα γενικώς .
  • Ζητήθηκε να υπάρχει στον προϋπολογισμό κωδικός με μικρό ποσό για θέματα υγείας με το σκεπτικό ότι έχουμε προγραμματίσει δράσεις που θέλουν κάποια συμμετοχή και από πλευράς Δήμου
  • Εν αναμονή της δωρεάς που έχει προταθεί και της προετοιμασίας για τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ που θα γίνουν το καλοκαίρι, ζητήθηκε η προμήθεια και ενός εκπαιδευτικού απινιδωτη  προκειμένου μαζί με τον άλλο εξοπλισμό το πρόγραμμα να είναι πλήρες. Θα επανέλθουμε σε αυτό το θέμα αφού μάθουμε κόστος και εξετάσουμε την δυνατότητα να καλυφθεί αυτό με δωρεά.
  • Συζητήσαμε την ένταξή μας στο δίκτυο υγιών πόλεων για να διευκολυνθούμε έτσι στις δράσεις υγείας και υγιούς γήρανσης
  • Κάναμε μια πρώτη εισαγωγή για την ψηφιακή υγεία, θέμα στο οποίο επίσης θα επανέλθουμε όταν ολοκληρωθεί η πρόταση της υγειούς γήρανσης  

Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος  Κος Νίκος Γαλατούμος  , η Πρόεδρος της Επιτροπής Κα Βασιλειάδου και τα μέλη Χρύσα Δεληγιάννη και Δάφνη Χαλκιά. Η Κα Γερονικολάκη  παρευρέθηκε μόνο με ήχο και όχι και με εικόνα λόγω τεχνικού κολλήματος

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο