ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 6/11/2021

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  6/11/2021

Το  Σάββατο    6/11/2021 συνεδρίασε  η Επιτροπή Υγείας προκειμένου  να συζητηθούν τρέχοντα θέματα και να γίνει ο επόμενος προγραμματισμός. Έτσι:

  • Είδαμε σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία της δωρεάς από τη Στουτγάρδη με την οποία θα αναβαθμιστούν αφενός τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι»  και  «Κοινωνική Μέριμνα»  και αφετέρου   θα γίνει ολιστική προσέγγιση των Α΄ Βοηθειών σε σχολικές μονάδες και σε στοχευμένα σημεία του νησιού.
  • Ενημερωθήκαμε για τη λειτουργεία πλέον του Κοινωνικού Ιατρείου , τους κανόνες αυτής της λειτουργίας ειδικά εν μέσω COVID και την από δω και πέρα πορεία του.
  • Συζητήθηκε τόσο η δράση με την Οφθαλμολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος που θα γίνει τις προσέχεις ημέρες, όσο και για παρόμοιες τέτοιες δράσεις που πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες λόγω covid κυρίως αλλά και λόγω κοινωνικού ιατρείου.
  • Ασχοληθήκαμε εκτενώς με πορεία της πανδημίας στο νησί μας, τα κρούσματα και την πορεία του εμβολιασμού. Επίσης επισημάναμε την πλημμελή τήρηση των μέτρων στο πλοίο της γραμμής και εξετάσαμε  τους τρόπους που θα μπορούσαμε εκεί να κάνουμε κάποια παρέμβαση.  Η Κα Βασιλειάδου έκανε ήδη άμεση προφορική παρέμβαση τόσο στον Κο Χατζηγαβριήλ  και στον καπετάνιο.
  • Ενημερωθήκαμε για την πορεία των εργασιών τόσο στο ΚΥ όσο και στην οικία Τερζή όπου θα γίνει προσωρινά η μεταστέγαση του ΚΥ και τα προβλήματα που έχουν προκύψει ειδικά στην 4η ΥΠΕ
  • Ξανά – συζητήσαμε για το ιατρείο Μαιών στο νησί μας καθώς και για την επίσκεψη της κινητής μονάδας του Νιάρχος, δράσεις που λόγω COVID έχουν ατονήσει.
  • Είδαμε τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ο φάκελος που ετοιμάζεται για να υποστηριχτεί ΚΗΦΗ στη Σαμοθράκη και τις πηγές χρηματοδότησης.
  • Αποφασίσαμε να δρομολογήσουμε μια μόνιμη διήμερη δράση που θα ασχολείται με τον καρκίνο και θα είναι αφιερωμένη στην Φώφη Γεννηματά. Το διήμερο αυτό θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι, ενημερωτικές αλλά και πολιτιστικές δράσεις που σκοπό θα έχουν να ευαισθητοποιούν τους κατοίκους σε σχέση με την νόσο αλλά και να προλαμβάνεται τυχόν νόσηση τόσο μέσα από τις προληπτικές εξετάσεις όσο και από την υιοθέτηση μέτρων πρόληψης. Για να δρομολογηθεί δε όλη αυτή η ενέργεια θα ζητηθεί η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος  Κος Νίκος Γαλατούμος  , η Πρόεδρος της Επιτροπής Κα Βασιλειάδου και τα μέλη Χρύσα Δεληγιάννη και Δάφνη Χαλκιά. Η Κα Γερονικολάκη  απουσίαζε δικαιολογημένα

 

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο