ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ  ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε από την εταιρεία SAOS FERRIES η διακοπή της μεταφοράς των απορριμμάτων ο Δήμος Σαμοθράκης, κινητοποιήθηκε άμεσα προς όλες τις συναρμόδιες κατευθύνσεις για την επίλυση του μεγάλου και πολύ σοβαρού αυτού προβλήματος.
Σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και τις περιφερειακές αντίστοιχες υπηρεσίες πραγματοποιήσαμε όλες τις ενδεδειγμένες από το νόμο ενέργειες προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης. Μεταξύ άλλων πολλών ενεργειών καλέσαμε, επιτροπές ελέγχων και τηρήθηκαν προσεκτικά οι οδηγίες που μας δόθηκαν.
Ο κίνδυνος απειλής της δημόσιας υγείας και της μόλυνσης του περιβάλλοντος ήταν και είναι πολύ υψηλός, έτσι μετά τις συντονισμένες μας προσπάθειες και της παρέμβασης των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας προς την Εισαγγελική Αρχή, θα μετακινηθεί μέρος των συσσωρευμένων απορριμμάτων για την αποσυμφόρηση και ανακούφιση της δύσκολης αυτής κατάστασης.
Επισημαίνουμε ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και εν αναμονή της απόφασης της δικαιοσύνης προς την οποία έχει προσφύγει ο δήμος, και με γνώμονα πάντα, την προστασία της δημόσιας υγείας και το συμφέρον των κατοίκων, κάνουμε έκκληση προς τη ναυτιλιακή εταιρεία για συνεργασία σύμφωνα με τα παραδείγματα άλλων νησιών.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο