ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Σεμινάριο Ελαιοκομίας διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – ΠΕ Έβρου στη Σαμοθράκη στις 16&17 Μαΐου 2016 με τίτλο “Κατάρτιση φορέων ελαιοκομίας στη Σαμοθράκη” .
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο θεωρητικό του μέρος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης στη Χώρα, ενώ το πρακτικό μέρος έλαβε χώρα σε ελαιώνα του νησιού.
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Α.Βίτσας απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ η δράση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προϊσταμένου κου Π.Παπαδάκη και στελεχών-γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Έβρου η οποία είχε και την ευθύνη υλοποίησης.
Κύριοι εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι: Δρ Γ Κουμπούρης, Δρ Κ.Χαρτζουλάκης, Δρ. Γ.Ψαρράς, Δρ Α.Καλαϊτζάκη, Ερευνητές και Ειδικοί Επιστήμονες του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, οι οποίοι παρουσίασαν την πρώτη μέρα τα συστήματα διαχείρισης ελαιώνων με έμφαση στην ολοκληρωμένη διαχείριση και στη βιολογική γεωργία καθώς και την άρδευση της ελιάς. Τη δεύτερη μέρα παρουσιάστηκαν η λίπανση του ελαιώνα, το κλάδεμα των δέντρων, η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση εχθρών της ελιάς και η διαχείριση των αποβλήτων.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν ελαιοπαραγωγοί και εκπρόσωποι φορέων του νησιού που έχουν σχέση με την ελαιοκαλλιέργεια.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο