Τα Μονοπάτια Πολιτισμού της Σαμοθράκης..στο Παρίσι

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Τα Μονοπάτια Πολιτισμού της Σαμοθράκης..στο Παρίσι

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Πολιτισμών» / “Semaine des Cultures Etrangeres Nos environnementsπου διοργανώνεται στο Παρίσι από την Ένωση των Ξένων Πολιτιστικών Ινστιτούτων στο Παρίσι (FICEP Forum des Instituts Culturels Etrangers a Paris), παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού – Σαμοθράκη».

Το Πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού – Σαμοθράκη» επιλέχθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη και στις 2/10, στην κατάμεστη αίθουσα του Ινστιτούτου Goethe, περισσότερα από 300 άτομα παρακολούθησαν την παρουσίαση του πρόσφατου έργου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού από τον Πρόεδρό της κ. Κ. Σταματόπουλο, και από την δημιουργό του Προγράμματος κα Λ. Καρρά.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται στη Σαμοθράκη από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε συνεργασία με το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Παρίσι (Centre Culturel Hellenique), τον Σύλλογο των Φίλων του Λούβρου και τον Δήμο Σαμοθράκης, με αφορμή την πρόσφατη εντυπωσιακή αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης στο Λούβρο, με τη συνδρομή χιλιάδων Γάλλων πολιτών. Στόχος του προγράμματος είναι να «ενωθεί» επικοινωνιακά το μνημείο με τον τόπο καταγωγής του, ενώ για την ολοκλήρωση του έργου θα πραγματοποιηθεί καμπάνια crowdfunding στη Γαλλία με τον διακριτικό τίτλο «Μονοπάτια Πολιτισμού στη Σαμοθράκη – κάτω απ΄ τα Φτερά της Νίκης!»

Η παρουσίαση έκλεισε με ουσιαστική συζήτηση και πολλές ερωτήσεις από το κοινό, που συντόνισε η Πρόεδρος του Centre Culturel Hellenique, κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη-Gourdain. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: κα Μαρία Θεοφίλη, Πρέσβης της Ελλάδας, κ. Γιώργος Βέης, Πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO, Dr. Bernd von Droste zu Hulshoff, ιδρυτής του World Heritage Centre (Unesco), κ. Jean Loup KuhnDelforge, Πρώην Πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, κα Μαρία Γράβαρη-Μπάρμπα, Διευθύντρια Fondation Hellenique, εκπρόσωποι του Συλλόγου των Φίλων του Λούβρου, εκπρόσωποι της Europa Nostra, κ.α.

Επόμενο βήμα είναι η παρουσίαση του έργου στο Ελληνικό κοινό ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι η ολοκλήρωση του έργου και η προσέλευση τουρισμού υψηλών απαιτήσεων που θα περιηγηθεί στα μονοπάτια της Σαμοθράκης.

 

 

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο