ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Την Τρίτη 19 Ιουνίου στη 13:00 μ.μ. ο Δήμος Σαμοθράκης πραγματοποίησε εκδήλωση προς τιμήν του Δρ. Γεωργίου Β. Αποστολόπουλου, Προέδρου Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο Σαμοθράκης.
Η εκδήλωση άνοιξε με τη βραβευμένη χορωδία της Σαμοθράκης του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αρμονίας Γένεσις. Ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης κος Ι.Βογιατζής παρουσίασε εν συντομία την κατάσταση του τομέα της δημόσιας υγείας στο νησί και τα προβλήματα αυτής και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών ανακοίνωσε την ένταξη του Δήμου μας στο Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας του Ομίλου. Με το πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας όλα τα παιδιά του νησιού έως 14 ετών, κάνοντας χρήση της προσωπικής κάρτας Ιατρικής Υιοθεσίας, θα απολαμβάνουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κος Νίκος Μόσχος, παρουσίασε τα υγειονομικά προνόμια που στο εξής μπορούν να απολαμβάνουν παιδιά, επίτοκες και ενήλικες ασθενείς, αφού προσκομίσουν ένα πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο Σαμοθράκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν τη λήξη της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης κος Χρ. Πρόξενος απένειμε αναμνηστικό δώρο στον Πρόεδρο του Ομίλου κι ο τελευταίος με τη σειρά του προσέφερε ένα επιτραπέζιο σύμβολο του Ομίλου στον Δήμο Σαμοθράκης.
Συγκινητική ήταν η μεγάλη προσέλευση των κατοίκων του νησιού και κυρίως των παιδιών κάθε ηλικίας. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής Ν. Έβρου κος Α. Δημοσχάκης, οι Διοικήσεις των Τοπικών Υπηρεσιών, Στρατού, Ναυτικού Κλιμακίου, Πυροσβεστικού Κλιμακίου, Λιμεναρχείου, Κέντρου Υγείας καθώς και ιερείς του νησιού.
Η ανακοίνωση του προγράμματος υγειονομικών παροχών συνοδεύεται με την έναρξη υλοποίησης ενός δεύτερου προγράμματος προληπτικής ιατρικής με διαγνωστικές (εργαστηριακές και απεικονιστικές) εξετάσεις και τον κλινικό έλεγχο όλων των κατοίκων από την Κινητή Μονάδα του Ομίλου και από ομάδα εθελοντών ιατρών, δέκα ειδικοτήτων. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το προσεχές Σάββατο, λόγω του μεγάλου αριθμού των κατοίκων και της αυξημένης προσέλευσης.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο