ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία του 2ου χορωδιακού φεστιβάλ με τίτλο: Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης, το 3ο χορωδιακό φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος στη Σαμοθράκη από τις 23-26 Ιουνίου 2016.
Το φεστιβάλ απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Μουσικών Σχολείων. Προσκεκλημένος του φεστιβάλ είναι και φέτος ο Αντώνης Κοντογεωργίου, καταξιωμένος μαέστρος και για πολλά χρόνια διευθυντής της χορωδίας της ΕΡΤ, με πλούσια εμπειρία, με μοναδικό και αξιόλογο έργο στο τομέα του χορωδιακού τραγουδιού, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά σεμιναρίων, που θα απευθύνονται σε εκπ/κους και μαθητές των Μουσικών Σχολείων.
Σ΄ αυτό το διάστημα οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των Μουσικών σχολείων θα δίνουν συναυλίες ανοιχτές στο κοινό, παρουσιάζοντας μέρος της δουλειάς τους, ενώ παράλληλα θα παρακολουθούν συναυλίες άλλων χορωδιών και θα συμμετέχουν στο βιωματικό σεμινάριο που θα πραγματοποιήσει ο κ. Κοντογεωργίου, πάνω στην ερμηνεία των συγκεκριμένων έργων που επιλέχθηκαν. Τα έργα που επιλέχθηκαν είναι τέσσερα από τα σκέρτσα του Μοντεβέρντι, ένας κανόνας του Μότσαρτ και ένα Παραδοσιακό κομμάτι, όλα για τρίφωνη χορωδία (δύο γυναικείες φωνές και μία ανδρική).
Η διεξαγωγή του χορωδιακού φεστιβάλ με τίτλο: Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης, είναι μια καινοτόμος εκπαιδευτική δράση και αποτελεί καινοτομία για τα εκπαιδευτικά δεδομένα, όπου γίνεται και το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία. Η Σαμοθράκη ως ο τόπος που γέννησε τη Νίκη, βοηθά στην προσωπική συγκέντρωση, μελέτη και εμβάθυνση σε θέματα τέχνης και πολιτισμού, έχοντας ως σύμμαχο την ηρεμία του τοπίου, τη δύναμη και ενέργεια της φυσικής απλότητας και ομορφιάς. Το Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, σ’ αυτό το αριστουργηματικό γλυπτό που κοσμεί το μουσείο του Λούβρου, έχει γίνει θεσμός στη Σαμοθράκη του νομού Έβρου, ευελπιστώντας να στηρίξει το έργο των Μουσικών Σχολείων ολόκληρης της Ελλάδας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στον τομέα του Μεικτού Χορωδιακού Τραγουδιού, αλλά και γενικότερα στον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού.
Το φεστιβάλ και φέτος είναι υπό την επιστημονική εποπτεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, τον Δήμο Σαμοθράκης και το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης ”Αρμονίας Γένεσις” και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ιλίου υπό τη διεύθυνση της Ευαγγελίας Λουκάκη, του 4ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης υπό τη διεύθυνση της Έφης Μπαλτσοπούλου και της Παιδικής Νεανικής Χορωδίας Σαμοθράκης υπό τη διεύθυνση της Γιώτας Τηγανούρια.
Παραστάσεις για το κοινό θα δοθούν Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο 23-25 Ιουνίου στις 9.00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου Λυκείου.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο