Γιορτάστηκε η απελευθέρωση της Σαμοθράκης (19 Οκτωβρη 1912)

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Γιορτάστηκε η απελευθέρωση της Σαμοθράκης (19 Οκτωβρη 1912)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η απελευθέρωση της Σαμοθράκης από τον τουρκικό ζυγό (στις 19 Οκτωβρίου 1912) το περασμένο Σάββατο στην πλατεία της Χώρας. Παρουσία των προσκεκλημένων επισήμων καθώς και των τοπικών και στρατιωτικών αρχών τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου. Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία και την ομιλία που έγινε από την εκπαιδευτικό α’ βάθμιας εκπαίδευσης κα Αθανασία Ζολώτα,  ενώ στο Ηρώο πεσόντων στην πλατεία Εφκα της Χώρας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων αγωνιστών και στη συνέχεια έγινε προσκλητήριο  πεσόντων και κατάθεση στεφανιών. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος και ακολούθησε η παρέλαση.

Στον εορτασμό παρευρέθησαν, επίσης, μεταξύ άλλων, ο κ. Γενικός Γραμματέας. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κος Αθανάσιος Καρούντζος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, τη Βουλή εκπροσώπησε ο Βουλευτής Έβρου και πρώην Υπουργός κος Ντόλιος Γεώργιος, ενώ τις εκδηλώσεις τίμησε και ο Βουλευτής Έβρου κος Μαρίνος Ουζουνίδης και ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας .

Στην εκδήλωση παρέστησε ακόμη ο σύλλογος Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Θεσσαλονίκης ο οποίος ήρθε για να τιμήσει την τοπική μας εορτή καταθέτοντας στεφάνι και κάνοντας ένα φιλικό παιχνίδι με τους παλαίμαχους της ομάδας Σάος το απόγευμα της ίδιας μέρας στο γήπεδο της Χώρας.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο