Εορτασμός Επετείου Απελευθέρωσης Σαμοθράκης 19ης Οκτώβρη 1912

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Εορτασμός Επετείου Απελευθέρωσης Σαμοθράκης 19ης Οκτώβρη 1912

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η καθιερωμένη επέτειος απελευθέρωσης της Σαμοθράκης της 19ης Οκτώβρη του 1912 από τον τουρκικό ζυγό.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χώρα κατά την οποία, αναφορά στην επέτειο έκανε ο Πρωτοπρεσβύτερος Καμπούρης Εμμανουήλ με έναν εμπνευσμένο λόγο ενώ στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Πεσόντων και ακολούθησε η καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση καθώς και γιορτή με τοπικούς χορούς από μαθητές Γυμνασίου Λυκείου στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κος Θ. Σώκος ενώ την στρατιωτική ηγεσία εκπροσώπησε ο Ταξίαρχος Υποδιοικητής ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού κος Ι. Δαμιανίδης, παρούσες οι τοπικές στρατιωτικές και πολιτικές αρχές καθώς και πλήθος κόσμου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκ μέρους του Δήμου στην μπάντα της Μεραρχίας που τίμησε την επέτειο με την παρουσία της και στους κατοίκους του νησιού που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις τιμώντας κατ αυτόν τον τρόπο τους πεσόντες προγόνους μας, σημειώνουμε ωστόσο την δικαιολογημένη ή και αδικαιολόγητη απουσία της πολιτικής εκπροσώπησης των πολιτικών εκτός νησιού.

 

Δείτε εδω τον χαιρετισμο του Γ.Γ. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη

 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Εορτασμός Επετείου Απελευθέρωσης Σαμοθράκης 19ης Οκτώβρη 1912

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο