Με Χρυσό Βραβείο τιμήθηκε η Σαμοθράκη ως ποιοτικός παράκτιος τουριστικός προορισμός

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Με Χρυσό Βραβείο τιμήθηκε η Σαμοθράκη ως ποιοτικός παράκτιος τουριστικός προορισμός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαμοθράκη 24 Μαϊου 2012

Με Χρυσό Βραβείο τιμήθηκε η Σαμοθράκη ως ποιοτικός παράκτιος τουριστικός προορισμός

14 Ελληνικοί Προορισμοί συμπεριλαμβάνονται μέσα στους 100 καλύτερους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Με Χρυσό Βραβείο τιμήθηκε η Σαμοθράκη ως ποιοτικός παράκτιος τουριστικός προορισμός

 

Η ανακοίνωση της βράβευσης και η απονομή των τίτλων έγινε στην  Πορτογαλλία Torres Vedras στις 18 Μαίου 2012. Ανάμεσα στους 100 ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς που διατηρούν την τοπική τους ταυτότητα, το φυσικό περιβάλλον, την πολιτιστική τους κληρονομιά και το καθαρό φυσικό περιβάλλον, βρίσκονται: η Ιεράπετρα Κρήτης στη 2η θέση, η Σαμοθράκη στην 7η και η Αλόννησος την 17η , κατατάξεις που οδήγησαν και τους τρεις αυτούς Ελληνικούς προορισμούς στην απόκτηση Χρυσού Βραβείου. Εκπρόσωποι των τριών Δήμων έλαβαν τα Χρυσά Βραβεία Ποιότητας Παράκτιων Περιοχών βραβεία τους  από τον πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής Ποιότητας Παράκτιων Περιοχών Καθ. Francisco Taveira Pinto ή τον Πρόεδρο της Ένωσης EUCC κο Oosterreld Herdrik  κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον Εναλλακτικό Βιώσιμο Τουρισμό που έγινε στο Torres Vedras της Πορτογαλλίας. Την Σαμοθράκη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κος Α. Βίτσας.

 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Με Χρυσό Βραβείο τιμήθηκε η Σαμοθράκη ως ποιοτικός παράκτιος τουριστικός προορισμός

Φωτο: Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παραλιών και  Παράκτιων Περιοχών (European Coastal & Marine Union – EUCC) κος Oosterreld Herdrik  απονέμει το βραβείο στον Αντιδήμαρχο Σαμοθράκης κος Αθανάσιο Βίτσα.

Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κατέλαβαν την τρίτη θέση στην κατανομή των 10 Ποιοτικότερων Παράκτιων Περιοχών, ενώ οι Αζόρες της Πορτογαλίας  την πρώτη και οι ακτές Zuid-Holland coast της Ολλανδίας την δεύτερη θέση.

Το πρόγραμμα ‘‘QualityCoast-Ποιότητα Παράκτιων Περιοχών’’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παραλιών και  Παράκτιων Περιοχών (European Coastal & Marine Union – EUCC)  συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κατάταξη με τους 100 καλλίτερους προορισμούς είναι αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης έρευνας και αυστηρής αξιολόγησης 1000 παράκτιων ή νησιωτικών περιοχών στην Ευρώπη ενώ χρησιμοποιήθηκαν 120 δείκτες αξιολόγησης. Κάποιοι από αυτούς είναι το ποσοστό επιφάνειας των προορισμών χωρίς δόμηση, τα ποσοστά θορύβου και εντατικού φωτισμού, η καθαρότητα των υδάτων, η έλλειψη ατμοσφαιρικής ρύπανση, η προώθηση τοπικών προϊόντων, η διατήρηση παραδοσιακών οικισμών κοκ

Ένας μεγάλος αριθμός τουριστικών πρακτόρων  (όπως αυτοί που συνδέονται με το  TUI Ολλανδίας,) θα προβάλλουν τους Ποιοτικούς Παράκτιους Προορισμούς στα διαφημιστικά τους φυλλάδια και στις γενικότερες δράσεις τους προβολής τουριστικών προορισμών.

 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Με Χρυσό Βραβείο τιμήθηκε η Σαμοθράκη ως ποιοτικός παράκτιος τουριστικός προορισμός

Περισσότερες Πληροφορίες

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ το φυλλάδιο παρουσίασης του προγράμματος και των βραβευμένων προορισμών το οποίο  κυκλοφορεί με εξώφυλλο φωτογραφία της Σαμοθράκης ενώ στη σελίδα 6  παρουσιάζεται το σκορ όλων των προορισμών με βάση την αξιολόγηση της Κριτικής Επιτροπής.    www.qualitycoast.info/press.

Μέσα μαζικής Ενημέρωσης που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Σαμοθράκης στο m.papathanasiou@samothraki.gr κα Μαρία Παπαθανασίου ή στο τηλ 2551350810 ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση  Παραλιών και Παράκτιων Περιοχών στο γραφείο τύπου για τα Ελληνικά ΜΜΕ στο   [email protected]. κα Αθηνά Στούρα ή στο τηλ 00316 53273323.

 

 

 

Δήμος Σαμοθράκης


Δείτε το βραβείο σε μεγαλύτερο μέγεθος ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Με Χρυσό Βραβείο τιμήθηκε η Σαμοθράκη ως ποιοτικός παράκτιος τουριστικός προορισμός εδώ 

Το Χρυσό Βραβείο της Σαμοθράκης εκτός από τα τοπικά site και εφημερίδες του Εβρου,  αναφέρθηκε και στα νέα ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ καθώς επίσης και στα πανελλήνια εμβέλειας site.
ΣΤΟ ΤWITTER και στο Blog της δημοσιογραφου Ειρήνης Νικολοπούλου  http://twitter.com/enikolopoulou/status/202427732586545153 http://www.enikolopoulou.gr/gr/blog/itsgoodnews/Samothraki-Xruso-Vraveio.asp

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο