ΕΚΣΤΑΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΕΚΣΤΑΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Η συναυλία που έγινε το Σάββατο 17 Αυγούστου 2013, στις 19.30  στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης, από το Δήμο Σαμοθράκης για τα 150 χρόνια από την εύρεση  Νίκη ήταν κάτι περισσότερο από εκστατική. 

Νότες, λέξεις,  κίνηση και ρυθμός συνδέθηκαν για να υμνήσουν το ΤΑΞΙΔΙ της μέσα στους αιώνες. 

Αρχαίοι ύμνοι, στίχοι μεγάλων κλασικών ποιητών και δημοτικά τραγούδια συνοδεύτηκαν από τις νότες της αρχαίας λύρας, Πόντου, Καρπάθου, και Καππαδοκίας του Παντελή Παυλίδη, την κιθάρα του Γιώργου Παπαγεωργίου  και τις υπέροχες φωνές της Ελευθερίας Ελληνίδου και της Κλεονίκης,  σε έναν τόπο ιερό. 

Ήταν μία μοναδική εμπειρία για το πλήθος που την παρακολούθησε, αφού ο Παντελής Παυλίδης, παρά το ότι δεν είχε σύμμαχο τον αέρα,  κατάφερε με την έμπνευσή του να κρατήσει καθηλωμένο το κοινό. Από τα τραγούδια που ξεχώρισαν και συγκίνησαν ιδιαίτερα όσους παρακολούθησαν τη συναυλία, όπως έδειξε το παρατεταμένο χειροκρότημα, ήταν δύο μελοποιημένα ποιήματα, του Ιωάννη Καποδίστρια και του Κωστή Παλαμά. 

Ήταν μία ξεχωριστή βραδιά που μάγεψε τον κόσμο που την παρακολούθησε! ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΕΚΣΤΑΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΕΚΣΤΑΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο