Επαφές Δημάρχου Σαμοθράκης στην Αθήνα με διάφορα Υπουργεία για τα προβλήματα της Σαμοθράκης

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Επαφές Δημάρχου Σαμοθράκης στην Αθήνα με διάφορα Υπουργεία για τα προβλήματα της Σαμοθράκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαμοθράκη 9 Σεπτέμβρη 2013

Επαφές με τα Υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εξωτερικών είχε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης στην Αθήνα στις 3-5 Σεπτεμβρίου για τα προβλήματα της Σαμοθράκης.  

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και τον Υφυπουργό Εσωτερικών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης στους οποίους και έθεσε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του Δήμου σε σχέση με τις κρατικές επιχορηγήσεις. Η θέση του Δήμου Σαμοθράκης έγινε απόλυτα κατανοητή και υπήρξε δέσμευση για παροχή οποιασδήποτε δυνατής βοήθειας. Επισυνάπτεται σχετική επιστολή Δημάρχου που είχε προηγηθεί της συνάντησης.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και των Γενικό Γραμματέα Μεταφορών τέθηκε το θέμα σχετικά με το αεροδρόμιο Σαμοθράκης και αποφασίστηκε η μελέτη του σχετικού φακέλου και η πραγματοποίηση εκ νέου σύσκεψης ανάλογα με τα δεδομένα που υπάρχουν. Επίσης τέθηκαν θέματα σχετικά με τη δημοτική συγκοινωνία και την προμήθεια λεωφορείων απαραίτητων για την αναβάθμιση και την καλύτερη λειτουργία της τοπικής συγκοινωνίας. 

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου τέθηκαν τα προβλήματα του γεωργικού τομέα της Σαμοθράκης και αποφασίστηκε  η κατάρτιση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Υπουργείου για την αξιοποίηση της δημοτικής γης. Επίσης τέθηκε το θέμα της βιώσιμης κτηνοτροφίας σχετικά με την απόσυρση και άλλα θέματα που αφορούν την αλιεία. Προβλήματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις των νέων σφαγείων και άλλα θέματα σχετικά με το περιβάλλον, όπως επίσης για την λειτουργία του γραφείου  αγροτικής ανάπτυξης.

Τέλος επαφή με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κο Γεροντόπουλο είχε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης στην οποία συζητήθηκαν διάφορα θέματα τόσο για τα 150 χρόνια της Νίκης της Σαμοθράκης καθώς επίσης και το θέμα της δημιουργίας τελωνείου υποδοχής σε σχέση με τη σύνδεση της Σαμοθράκης  με την Ίμβρο. 

 
Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο